Yamaha Clavinova CLP-635 B

New product

Yamaha CLP-635 digitális zongora fekete színben

  • CFX és Bösendorfer Imperial hangminták
  • 256 hang polifónia
  • Súlyozott kalapácsmechanika 3X (GH3X) szintetikus elefántcsont borítású billentyűzettel és kiváltóponttal
  • Akusztikai Optimalizáló
  • Intelligens akusztikai vezérlés (IAC)


Garancia

60 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYEN


Elérhetőség: 2-5 munkanap

Bővebb leírás

711 400 Ft Adóval

Cetelem Áruhitel Kalkulátor

Egyéb infó

A világ egyik legkiválóbb zongora hangja

Két világhírű koncertzongorával a billentyű lenyomásánál, a CLP-széria lehetővé teszi kiválasztani a tökéletes zongorahangzást bárminemű zenéhez, amelyet szeretne játszani.

Egyszerű hangmintáknál jócskán többet kínálva, a CLP-600 széria részlet gazdagon reprezentálja a Yamaha CFX koncertzongora és a legendás Bösendorfer Imperial hangjait.

Az elismert CFX erőteljes tonalitása

A Yamaha kilencedik koncert zongorája, a CFX szikrázó magas hangjaival és gazdagon rezonáló basszus hangjaival a legmagasabb kívánalmaknak is eleget tesz bármely koncertteremben. A 2010-ben megrendezett Nemzetközi Chopin Zongoraverseny nyertese is a CFX zongorát választotta, mellyel szintén kivívta az elismerést, mint a modern idők egyik legkiválóbb zongorája.

A Bösendorfer Imperial legendás hangja

Az eredetileg 1828-ban alapított Bösendorfer manufaktúra egy egyedülálló helyet képvisel a zongorakészítők között, a világon az egyetlen gyártó, mely még mindig őrzi a bécsi kézzel készített stílus hagyományát, így megalkotva a jól ismert „Bécsi Hangot” az egyedülállóan lágy mély, ill. éneklő magas hangokkal és tónusában gazdag hangzásával. A Bösendorfer zongorák fejlődésére nagyban hatással voltak híres zeneszerzők, mint Brahms és Johann Strauss, míg végeredményül később az egyetlen zongora lett, mely ellen tudott állni Liszt Ferenc frenetikus játékának.

Hű maradva eme aprólékos formatervezés és kivitelezés hagyatékához, minden egyes Bösendorfer hangszer hosszú, fáradhatatlan kézműves munkával nyeri el végső formáját, kiemelten tapasztalt mesteremberek kezei által. 2008-ban, a Bösendorfer a Yamaha Egyesület tagjává vált és 2014-ben a nagy becsben tartott Bösendorfer Imperial hangja részévé lett a CLP széria hangkészletének.

Clavinova technológia
Innováció egy hatékony teljesítmény érdekében

A Clavinova egy innovatív vonala a digitális zongoráknak, mely folyamatosan fejlődik, míg biztosítja a koncert zongora billentés és hang érzetét – az egyedüli jelképét egy zongora kivételességének. Ez az autentikus zongora élmény mindannak a tudásnak és szakértelemnek a gyümölcse, melyet a Yamaha az elmúlt 125 évben tudhat magáénak az akusztikus zongora készítés terén. Hasznosítva a művészet szellemében alkalmazott technológiát, a Clavinova digitális zongorák mindenkit egy inspiráló élményre hívnak, kezdőktől a haladókig.

VRM fizkális modellezés - az igazi visszaverődés a koncert zongora testének egészéről

A leütött hang egy nagy zongoránál annak egész hosszán rezonál, így körbevéve a hallgatót a gazdag visszaverődő hangzással. A jelenség tökéletesen reprodukálásra került a Clavinova fejlesztett 'Virtual Resonance Modeling' (VRM) rendszerén keresztül. Az eredeti VRM a húrok különböző kifejeződéseit modellezi mind a 88 hangnál külön-külön, illetve a pedál állásait lenyomás szerint. A fejlesztett VRM már a felső oktávok eltérő rezonanciáját is reprodukálja, illetve az egész rezonáns és keret teljes rezonálását. Ez a technológia lehetővé tesz egy élénk, csillogó és részlet gazdag hangzást, mely hatékonyan tükrözi a zongorában rejlő korlátok nélküli kifejezőképességet.A staccato-tól a legato-ig, messzemenően kifejező hang, mely a zongorista mozdulatát tükrözi

A Yamaha „Smooth Release” technológiája segítségével, a metsző zörej is megjelenik, mely staccato játéknál jellemző csakúgy, mint egy hosszan elnyújtott hang esetében is. Ez biztosítja a részlet gazdag hangképet a zongorista billentése szerint.

Gördülékeny tonális átalakítás tökéletesen illeszkedve a billentéshez


Egy akusztikus zongora hangja hosszú idő elteltével veszít erejéből. A zongoristák beállíthatják a hangerőt , csak, mint a dinamikát elérve így mind a matt ill. csillogó hangzásokat, mindezt egyszerűen  a billentyűre mért nyomással.
A Clavinova hosszú, alaposan rögzített zongora hangjaival részletesen reprodukálja azt és hasznosítja a Yamaha technológiáját megalkotva egy hatékony tonális átvezetést a zongorista billentésének reakciójában. Ráadásul, a Clavinova hangszerei több ízben lettek tesztelve és beállítva számos zongorista által annak érdekében hogy a végső élmény a lehető legközelebb álljon az akusztikus zongoránál tapasztaltakhoz.


Kioldás-pont minták


Abban a pillanatban, amikor a zongorista ujjai felemelkednek a zongorabillentyűkről, apró változások történhetnek a hangszer hangjában, csakúgy, mint amikor az aktívan lenyomott pedál tompítja a húrokat. A kioldás-pont minták pontosan ezeket a zörejeket hivatottak hűen reprodukálni, ezzel is lehetővé téve a még inkább valósághű előadást.


’Graded Hammer 3X’ (GH3X) mechanika


A Clavinova billentyűzetét zongoristák magasztalják a teljesítményéért, mivel könnyen el is tudja felejtetni hogy egy digitális zongorán történik az előadás az autentikus, billentésre adott reakciójával és természetes visszarendeződésével. Hasznosítva az eredetivel megegyező kalapács-rendszert, a GH3X billentyűzet pontosan modellezi a basszus hangoknál tapasztalható nehezebb érzetet és a magas hangoknál a könnyebb érzetet.


Clavinova billentyűzetének kioldás mechanikája


A zongora kioldás mechanikája rántja vissza a kalapácsokat a húroktól, rögtön a megütés pillanata után, bárminemű, a húrok rezonálása közben fellépő interferencia elkerülése érdekében. Ez a mechanika kivált egy enyhe metsző érzetet, legjobban észrevehető, mikor a billentyű finoman kerül lenyomásra. Amióta a ’Real Grand Expression’ egy kitűnő hangot, billentést, pedált nyújt, elkötelezetten alkották meg hozzá a kioldás mechanikát, mely egy kitűnő játszhatóságot, repetíciót és reakciót kölcsönöz mindennemű nehézség nélkül. Formatervezésük biztosítja hogy érzékelhetőségük csak a legfinomabb billentésnél jelentkezik, mint az akusztikus zongoránál.


Szintetikus elefántcsont és ébenfa billentyű felületek – öröm még órák múltán is az előadás

Az ujjaink érzékenyebbek, mint gondolnánk és a zongoristák számára a zongorabillentyű összetétele kulcsfontosságú. A GH3X mechanika fehér billentyűi a Yamaha saját fejlesztésű, kiváló minőségű szintetikus elefántcsont hatású, míg a fekete billentyűk, ébenhatású bevonatot kapnak. Ezek a szintetikus felületek tapinthatóan emlékeztetnek a korábbi akusztikus zongorák billentyűire. Nedvszívó hatásuknak köszönhetően segítenek megakadályozni az ujjak csúszását akár több órás gyakorlás során is, így végig megmarad az ideális tapadás. Több mint egy évszázados tapasztalatával az akusztikus zongorák gyártásának terén, a Yamahának saját fejlesztésű technológiájával sikerült megalkotnia egy természetes és kényelmes billentyű bevonatot. Az érzet mellett megjelenésében és finom szerkezetében sem összehasonlítható más digitális zongorákkal és biztosan inspirálni fogja a zongoristákat, amint ezt megtapasztalják.


Billentyűzet stabilizátorok - egyedi Yamaha mechanika a stabilitásért és tartósságért

A billentyűzet eleget tesz annak a létfontosságú mozzanatnak, amikor az ujjbegyektől érkező érzetet átalakítja hanggá és ezért nagyon stabilnak kell lennie ahhoz, hogy biztosítsa az ideális viszonyokat hosszabb előadások során is. Ennek érdekében építette be a Yamaha ezeket a stabilizátorokat mind a 88 billentyűnél, ezzel kínálva egy természetes billentést és stabilitást, tartósságot.


Teljes hangszertest rezonancia – csak, mint egy nagy zongoránál


Hasonlóan egy akusztikus zongorához,     A Clavinova hangszerek is gondosan vannak beállítva, mind a hangszórók elhelyezése, mind pedig a megfelelő anyagválasztás biztosítja hogy az egész hangszer optimálisan rezonáljon. A CLP600 széria nagyobb modelljei saját fejlesztésű DSP rendszerekkel, erősítőkkel és hangszórókkal vannak ellátva.  Ezek nagyban fejlesztik a hangképet, melynek köszönhetően a kiérkező jel tökéletes szinkronban éri el az előadó fülét.


Akusztikus optimalizálás


A hangszórók úgy kerültek elrendezésre, ha más nincs is beállítva, a jel mindenképpen felerősödik a hangszertest frekvenciáján. Fordítva, a testen belül csöveket alkalmazva ugyanezen frekvencián képes csökkenteni azt. Ez a fajta optimalizálás e jelenséget hasznosítja.
Ez a fejlesztés a Yamaha alapos belső akusztikai jellemzőkre irányuló szakértelmén alapul.


Tökéletesen magával ragadó koncert élmény, akár fejhallgatóval

A Yamaha fejlesztett binaurális rögzítő technológiája most először elérhető a Clavinova széria modelljein is. E technológia a Yamaha elismert CFX koncert zongora hangjait használja, speciális mikrofonokkal felvételezve azokat, mely rögzít minden olyan helyi részletet, amit az emberi fül felismerhet. Az elkészült hangminta oly természetes, hogy hamarosan megfeledkezhet arról hogy fejhallgatót visel. Most már fejhallgatóval vagy anélkül, teljeséggel élvezheti a koncert zongora élményt az otthonában is.


Sztereó optimalizálás

A fejhallgató használatakor a Stereophonic Optimizer egy szórt hangot biztosít, mely hatásában olyan, mint, ha egy akusztikus pianínó előtt ülne. Ez egy kényelmes, természetes élményt nyújt, mely megszünteti a fejhallgatóval való játék hátrányait.


Több csatornás felvevő


A felvevő funkció a Clavinova hangszerein egyetlen érintéssel aktiválható, mely hasznos, amikor objektíven akarja ellenőrizni az eljátszott részletet*. Ráadásul, külön 16 csatornán lehet szimultán módon felvételeket készíteni, így a két kéz játéka külön is rögzíthető vagy a már meglévő részre újakat lehet felvenni akár más hangszíneken.
*A felvétel MIDI fájlként készül, akár közvetlenül külső adathordozóra is. A visszajátszás kompatibilis szoftvert igényel.


USB Audio felvevő


Rögzítse felvételét külső USB flash eszközre audio fájlként, melyet szintén le tud menteni számítógépre és megoszthatja ismerőseivel.

 

Size/Weight

DimensionsWidth1,461 mm (57-1/2") (Polished finish: 1,466 mm (57-11/16"))
Height927 mm (36-1/2") (Polished finish: 930 mm (36-5/8"))
Depth459 mm (18-1/16") (Polished finish: 459 mm (18-1/16"))
WeightWeight56.0 kg (123 lb, 7 oz) (Polished finish: 62.0 kg (136 lb, 11 oz)]

Control Interface

KeyboardNumber of Keys88
TypeGH3X (Graded Hammer 3X) keyboard: synthetic ebony and ivory keytops, escapement
Touch SensitivityHard2/Hard1/Medium/Soft1/Soft2/Fixed
PedalNumber of Pedals3
Half PedalYes
FunctionsSustain (Switch), Sustain Contin uously, Sostenuto, Soft, Expression, Pitch Bend Up, Pitch Bend Down, Rotary Speed, Vibe Rotor, Song Play/Pause
DisplayTypeFull Dots LCD
Size128 x 64 dots
LanguageEnglish, Japanese
PanelLanguageEnglish

Cabinet

Key CoverKey Cover StyleSliding
Music RestYes
Music BracesYes

Voices

Tone GenerationPiano SoundYamaha CFX, Bösendorfer Imperial, CFX Binaural Sampling
Binaural SamplingYes (CFX Grand Voice only)
Key-off SamplesYes
Smooth ReleaseYes
VRMYes
PolyphonyNumber of Polyphony (Max.)256
PresetNumber of Voices36

Effects

TypesReverb6
Chorus3
Brilliance7
Master Effect11
Intelligent Acoustic Control (IAC)Yes
Stereophonic OptimizerYes
FunctionsDual/LayersYes
SplitYes
DuoYes

Songs

PresetNumber of Preset Songs19 Voice Demo Songs + 50 Classics + 303 Lesson Songs
RecordingNumber of Songs250
Number of Tracks16
Data CapacityApprox. 500KB/Song
Compatible Data FormatPlaybackSMF (Format 0, Format 1)
RecordingSMF (Format 0)

Functions

Piano RoomYes
USB Audio RecorderPlayback.wav (44.1 kHz sample rate, 16-bit resolution, stereo)
Recording.wav (44.1 kHz sample rate, 16-bit resolution, stereo)
Overall ControlsMetronomeYes
Tempo Range5 ‒ 500
Transpose-12 ‒ 0 ‒ +12
Tuning414.8 ‒ 440.0 - 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments)
Scale Type7 types
Other ControlTuning, Scale Type, etc.
Rhythm20

Storage and Connectivity

StorageInternal MemoryTotal maximum size approx. 1.5 MB
External DrivesUSB flash drive
ConnectivityDC IN16V
HeadphonesStandard stereo phone jack (x 2)
MIDI[IN] [OUT] [THRU]
AUX INStereo Mini
AUX OUT[L/L+R] [R]
USB TO DEVICEYes
USB TO HOSTYes

Amplifiers and Speakers

Amplifiers30 W x 2
Speakers16 cm x 2
Acoustic OptimizerYes

Power Supply

Power Consumption20 W (When using PA-300C AC adaptor)
Auto Power OffYes
Power SupplyAdaptorsPA-300C or an equivalent recommended by Yamaha

Accessories

Accessories

Owner’s Manual, Warranty*, “50 Classical Music Masterpieces” Music Book, Online Member Product Registration, Bench*, Power cord*/AC power adaptor*: PA-300C or an equivalent recommended by Yamaha *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer.