Yamaha CLP-575 RW Nagyobb

Yamaha CLP-575 RW

New product

Yamaha CLP-575 digitális zongora  sötét rózsafa színben

KIFUTÓ MODELL

  • CFX és Bösendorfer Imperial hangminták
  • 256 hang polifónia
  • NWX (Természtes fa X) billentyűzet szintetikus elefántcsont billentyűzet borit
  • 88-billentyű lineáris súlyozott kalapácsmechanika
  • GP Response Damper Pedal
  • Intelligens akusztikai vezérlés (IAC)
  • 303 oktató dal
  • 3-utas hangfalak

Garancia

60 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYEN


Elérhetőség: 2-5 munkanap

Bővebb leírás

981 300 Ft Adóval

Egyéb infó

Size/Weight

DimensionsWidth1461mm (57-1/2") (Polished finish: 1466mm (57-11/16"))
Height927mm (36-1/2") (Polished finish: 930mm (36-5/8"))
Depth465mm (18-5/16") (Polished finish: 465mm (18-5/16"))
WeightWeight70.0kg (154lbs., 5oz) (Polished finish: 73.5kg (162lbs., 1oz))

Control Interface

KeyboardNumber of Keys88
TypeNWX (Natural Wood X) keyboard with synthetic ivory keytops (wood is used for the white keys), escapement
Touch SensitivityHard 2, Hard 1, Medium, Soft 1, Soft 2, Fixed
88-key Linear Graded HammersYes
PedalNumber of Pedals3
Half PedalYes
FunctionsDamper with half pedal effect, Sostenuto, Soft
GP Response Damper PedalYes
DisplayTypeFull Dot LCD
PanelLanguageEnglish

Cabinet

Key CoverKey Cover StyleSliding
Music RestYes

Voices

Tone GenerationPiano SoundYamaha CFX, Bösendorfer Imperial
Key-off SamplesYes
Smooth ReleaseYes
VRMYes
PolyphonyNumber of Polyphony (Max.)256
PresetNumber of Voices34

Effects

TypesReverb6
Chorus3
Brilliance7
Master Effect11
Intelligent Acoustic Control (IAC)Yes
Stereophonic OptimizerYes
FunctionsDual/LayersYes
SplitYes

Rhythm

PresetNumber of Rhythm20

Songs

PresetNumber of Preset Songs18 (Voice Demo), 50 (Piano), 303 (Lesson)
RecordingNumber of Songs250
Number of Tracks16

Functions

USB Audio RecorderPlaybackWAV
RecordingWAV
MetronomeTempo Range5~500 (quarter note)
Overall ControlsTransposeYes
Other ControlTuning, Scale Type, etc.

Storage and Connectivity

StorageInternal Memoryapprox. 1.5MB
External DrivesUSB Flash Memory
ConnectivityHeadphones2
MIDIIN, OUT, THRU
AUX INStereo Mini
AUX OUTL / L+R, R
USB TO DEVICEYes
USB TO HOSTYes

Amplifiers and Speakers

Amplifiers(40W + 40W) x 2
Speakers(16cm + 8cm) x 2 [(6-5/16" + 3-1/8") x 2]
Speaker BoxYes
Acoustic OptimizerYes

Power Supply

Power Consumption55W

Accessories

AccessoriesHeadphones Hanger, "50 greats for the Piano"

A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongora játékérzetét nyújtja.


Real Grand Expression. Ez a kifejezés a Clavinova kifejezőkészségét határozza meg. Itt nemcsak a hang, a billentés és a pedálok abszolút érvényesüléséről van szó, hanem olyan technológiák alkalmazásáról, melyeket speciálisan az akusztikus zongoragyártás során fejlesztettek ki azzal a céllal, hogy ezt a három összetevőt egyetlen hangszerbe ötvözzék. A billentésnek és a pedál játékérzetének köszönhetően a zongora pontosan a kívánt hangot adja vissza. Játék közben teljesen azt fogja érezni, mintha igazi zongorán játszana.


A világ legjobb koncertzongoráinak a hangzása


A méltán elismert CFX és a Bösendorfer Imperial zongorák jól felismerhetőek jellegzetes, változatos hangszínkészletükről, finom, könnyű, lágy hangjukról. A 2010-es Nemzetközi Chopin Zongoraverseny győztesének a Yamaha legjobb koncertzongorájára, a CFX-re esett a választása, a Bösendorfer Imperial márkanév is hosszú története során kivívta a zongoristák elismerését.Mindkét kiváló zongora hangszínei megtalálhatóak a Clavinovában. A rendkívül tapasztalt zongoratechnikusok által tökéletesen behangolt hangszer minden egyes billentyűjének a hangját egyenként digitalizáltak, így a Clavinova képes pontosan visszaadni a hangszerek egyedi hangkarakterisztikáját.A Clavinova hangszerrel egyszerre élvezheti a CFX és a Bösendorfer Imperial különlegesen magávalragadó hangját.

VRM fizikai modellezés - a zongora teljes szekrényének jellegzetes rezgése


A zongorában a hang a hangszer belsejében rezeg, és itt épül fel a gazdag, szép zengés, melyből kialakul a hallgató számára is jellegzetes hang.

Ezt a jelenséget képes tökéletesen reprodukálni a Clavinova a Virtuális Rezonancia Modellezés (VRM) technológiája, mely pillanatról-pillanatra összehasonlítja a 88 billentyűhöz tartozó minden egyes húr állapotát, ezáltal élénken, változatosan kifejezően lehet játszani, mindez megjelenik azokban a szinte végtelen számú tényezőben is melyek szerepet játszanak a zongorázásban - pl. a hangmagasság, a lenyomott billentyűk száma, az ütés erőssége és a pedál időzítése.

Az ábrán látható, hogy egy zongora belsejében, hogyan rezeg a hang és az is, hogy ezt a feladatot a VRM, hogyan oldja meg.

A staccato-tól a legato-ig— hihetetlenül kifejező megszólalás


A Yamaha Smooth Release technológiának köszönhetően a Clavinova kristálytiszta staccato játékot és akár a billentyűk felengedése után még hallható hangot is képes reprodukálni. Ez a hangszer a zongorista játékának a legapróbb ujjmozdulatait is hűen szólaltatja meg.


Az egyenletes hangszínátmenetek tökéletesen megfelelnek a billentyű lenyomásának


A zongorista megváltoztathatja a hangerőt, illetve a dinamikát - egyszerűen a billentyűk lenyomásának erősségével érheti el a lágy és fényes csillogó hangzást.A Clavinova hosszú, gondosan digitalizált, részletgazdag zongora mintákat tartalmaz, a Yamaha egyedi technológiájának köszönhetően pedig a játékos a billentés erősségével képes egyenletes hangtónus átmeneteket megszólaltatni.

Key-Off hangminták


Amint a zongorista felengedi ujjait a billentyűkről, a tompító ráereszkedik a húrokra és lenémítja a hangot. Az úgynevezett Key-Off hangminták éppen ezeket a hangokat tartalmazzák és megszólalásukkal még több realizmust visznek a zongora hangjába.
256 hang polifónia
A magas polifónia szám lehetővé teszi, hogy a hangok kihagyása nélkül, egyszerre tudjanak megszólalni.


Natural Wood X (NWX) billentyűzet


Valódi fa (NWX) billentyűzet létrehozásában a Yamaha felhasználta a több mint száz éves múltra visszatektintő zongoragyártásban szerzett tapasztalatait. A zongorák speciális anyagszárítási eljárásával szárították az NWX billentyűzet faanyagát is.Alkalmazva a zongorák kalapácsmechanikás rendszerét és rugómentes mechanizmusát, a NWX működése pontosan reprodukálja az akusztikus zongora mechanikáját: a mélyebb hangoknál nehezebb, a magasabb hangoknál könnyebb a billentyűk járása. Továbbá a billentyűzet mozgását, állapotát három érzékelő figyeli, értelmezi, annak érdekében, hogy minél hasonlóbb legyen a zongora működéséhez.Az új fejlesztésű NWX billentyűzet rendelkezik a kiváltópontos mechanikával, ez azt jelenti, hogy a billentyű lenyomásának utolsó fázisában tapasztalható egy kis kattanás, ez pedig úgy lett tervezve, hogy ez a hatás az igazi zongorához hasonlóan csak a leggyengébb billentyűleütéskor észlelhető.

Szintetikus elefántcsont borítású billentyűzet - több órányi zongorázás után még mindig élvezet rajra játszani


Visszaadja az egykoron csak a legjobb zongorák billentyűzetére jellemző elefántcsont borítás jellegzetes tapintását. A felület a zongorázáshoz a legideálisabb anyaggal van bevonva, amely megakadályozza, hogy az ujjak több órás gyakorlás után is csússzanak.


Billentyű ellensúlyok


A zongora billentyűibe épített ellensúlyok kiegyenlítik a kalapácsok súlyát és a halk részeknél még precízebb és kifinomultabb játékot tesznek lehetővé. A Clavinovákban található gondosan beállított ellensúlyok segítségével a pianissimok még könnyű billentés esetén is egyszerűen megszólaltathatóak, a gyorsabb futamoknál a billentyűk mozgása kedvezőbb. A Clavinova billentyűzetét úgy alakítottuk ki, hogy optimális egyensúlyt biztosítson, kiemelve ezáltal a kiváló játékérzetet és a zongora billentést.

88-billentyű lineáris súlyozott kalapácsmechanika


Hűen adja vissza minden egyes billentyű súlyozását, mozgását. Nincs két egyforma billentyű

A GP Response Damper Pedal igazi zongora pedál játékérzetet nyújt


A CLP-575 megtalálható GP Response Damper Pedal, mely pedáljátéka megegyezik a zongoránál tapasztalhatóval, az elején könnyű majd fokozatosan nehezedik a pedál lenyomása. Így, a zongoristák hozzá szokhatnak az pedállal kapcsolatos apró technikai lehetőségekhez is.
A zongora nyomásérzete és szabályozhatósága a fél pedál, aprólékos hangszínárnyalatok megjelenítését teszik lehetővé


Teljes zongoratest rezonancia, éppen úgy, mint egy akusztikus zongoránál


Az akusztikus zongorákhoz hasonlóan a Clavinova hangszerek rezgését is a legoptimálisabbra állították be, a hangszórók megfelelő elhelyezésével és az anyagok gondos kiválasztásával. A zongora hangképének elérése érdekében ezekben a hangszerekben akusztikus nyílások találhatóak (Tone Escapement), melyek lehetővé teszik, hogy a hang ne maradjon a hangszer belsejében, hanem közvetlenül a hallgatósághoz jusson el.


2-utas hangfalak


A csodálatos hangzás érdekében külön sugárzók a magas és közép frekvenciákra.

Akusztikai Optimalizáló—A kiegyensúlyozott hang biztosítéka


A Clavinova hangszerekben található az Akusztikai Optimalizáló, mely a hang és hangszín egyenletes áramlásáért felelős.Az új technológia - a Yamaha hangszerekkel kapcsolatos legbensőbb információk ismeretében kifejlesztett Akusztikai Optimalizáló természetes, egyenletes hangképet sugároz.

Egyéb tulajdonságok

Könnyen használható interface
A könnyen olvasható LCD és logikus kialakítás egyszerű kezelésnek köszönhetően több idő marad a zenélésre.


Változatos zongora leckék
Zongoragyakorlatok a megfelelő technika felépítése érdekében a következő szerzőktől: Hanon, Bayer, Czerny és Burgmüller.


Játsszon a ritmusokkal együtt
Játszon különféle ritmusokra, például: jazz, pop, latin ...


Több sávos dalfelvétel
A Clavinova digitális zongorákban található felvevővel egyetlen gombnyomással rögzítheti játékát* és ezáltal objektív képet kaphat előadásáról. Továbbá, maximum 16 sávra vehet fel, melyeket egyszerre le is játszhat, a felvétel történhet külön kezekkel, vagy az úgynevezett "overdub" technikával is külön hangszínek rögzítésével.
* A felvételek MIDI formátumban készülnek, és akár az USB flash memóriára is rögzíthetőek. A felvett anyag számítógépen történő lejátszásához szükséges lesz a számítógépére telepített kompatibilis lejátszó szoftverre is.


USB Audio Felvétel
Rögzítse játékát USB flash memóriára, készítsen audió fájlokat (WAV formátumban) a számítógépére, ossza meg felvételeit vagy írja ki őket egy CD-re.


Választékos Keyboard hangszínek
A világklasszisnak számító zongora hangszínek mellett a Clavinova CLP sorozat még számos lenyűgöző hangszínnel büszkélkedhet, pl. elektromos zongora és sokféle orgona hangszínnel. Élvezze a választás szabadságát, keresse meg a játszani kívánt zenei műfajnak legmegfelelőbb hangszínt.


Az új zengetés teret, térbeliséget ad a hangszernek
Az új zengetések lehetővé teszik, hogy olyan környezetet varázsoljanak a zongorajátékos köré, mintha koncertteremben lenne, vagy mintha az orgonista egy székesegyházban játszana.A Clavinova sorozatban található különleges effektek mélységet és teret adnak a hangszer hangjához és még saját otthonába is varázsolhatja a koncerttermek hangulatát.

Intelligens Akusztika Vezérlés (IAC) - tökéletes az otthoni zenéléshez
Különösen hasznos funkció az állítható hangerő, hiszen otthonában nem mindig van lehetősége hangosan zenélni. Nagyon gyakran alacsony hangerőnél a mély és a magas frekvenciák nem hallatszanak megfelelően. A jelenség megoldására született az Intelligens Akusztika Vezérlés (IAC), mely automatikusan kiegyenlíti a problémás frekvenciákat bármely hangerőnél.


Stereophonic Optimizer—eddig nem tapasztalt fejhallgató élmény
Az egyedi Yamaha Stereophonic Optimizer teljesen új megközelítésbe helyezi a hang térbeli elhelyezését, a fejhallgatón keresztül eddig nem tapasztalt zongorázási élményben részesülhet.

Az ábrázolt színek és felületek eltérhetnek a termékek színeitől és felületeitől