Yamaha CLP-525 RW

New product

Yamaha CLP-525 digitális zongora rózsafa színben

KIFUTÓ MODELL

  • CFIIIS hangminták
  • 256 hang polifónia
  • Súlyozott kalapácsmechanika 3 (GH3) szintetikus elefántcsont borítású billentyűzettel
  • Akusztikai Optimalizáló
  • Intelligens akusztikai vezérlés (IAC)

Garancia

60 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYENBővebb leírás

319 000 Ft Adóval

Egyéb infó

Size/Weight

DimensionsWidth1350mm (53-1/8") (Polished finish: 1353mm (53-1/4"))
Height845mm (33-1/4") (Polished finish: 848mm (33-3/8"))
Depth414mm (16-5/16") (Polished finish: 415mm (16-5/16"))
WeightWeight43.0kg (94lbs., 13oz) (Polished finish: 45.0kg (99lbs., 3oz))

Control Interface

KeyboardNumber of Keys88
TypeGH3 (Graded Hammer 3) keyboard with synthetic ivory keytops
Touch SensitivityHard, Medium, Soft, Fixed
PedalNumber of Pedals3
Half PedalYes
FunctionsDamper with half pedal effect, Sostenuto, Soft
PanelLanguageEnglish

Cabinet

Key CoverKey Cover StyleSliding
Music RestYes

Voices

Tone GenerationPiano SoundYamaha CFIIIS
Smooth ReleaseYes
Damper ResonanceYes
PolyphonyNumber of Polyphony (Max.)256
PresetNumber of Voices10

Effects

TypesReverb4
Intelligent Acoustic Control (IAC)Yes
FunctionsDual/LayersYes

Songs

PresetNumber of Preset Songs10 (Voice Demo), 50 (Piano)
RecordingNumber of Songs1
Number of Tracks2

Functions

MetronomeTempo Range5~280
Overall ControlsTransposeYes
Other ControlTuning, Scale Type, etc.

Storage and Connectivity

StorageInternal Memoryapprox. 900KB
ConnectivityHeadphones2
USB TO HOSTYes

Amplifiers and Speakers

Amplifiers20W x 2
Speakers(12cm x 6cm) x 2 [(4-3/4" x 2-3/8") x 2]
Acoustic OptimizerYes

Power Supply

Power Consumption13W (when using the PA-300C)

Accessories

AccessoriesHeadphones Hanger, "50 greats for the Piano", PA-300C (may be included depending on your locale.)

A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongora játékérzetét nyújtja.

Real Grand Expression. Ez a kifejezés a Clavinova kifejezőkészségét határozza meg. Itt nemcsak a hang, a billentés és a pedálok abszolút érvényesüléséről van szó, hanem olyan technológiák alkalmazásáról, melyeket speciálisan az akusztikus zongoragyártás során fejlesztettek ki azzal a céllal, hogy ezt a három összetevőt egyetlen hangszerbe ötvözzék. A billentésnek és a pedál játékérzetének köszönhetően a zongora pontosan a kívánt hangot adja vissza. Játék közben teljesen azt fogja érezni, mintha igazi zongorán játszana.

Pontosan úgy szólal meg a hang ahogyan játsza.

A zongora hangokat egy Yamaha CFIII koncertzongorából digitalizálták. A feladathoz kiválasztották legjobb zongorát és a hangolást egy sokat tapasztalt zongoratechnikus bízták, aki a felvétel szempontjából a lehető legjobb állapotba hozza a hangszert. Minden egyes hangot gondosan digitalizáltak, a munka eredménye egy csodálatos, varázslatos zongora hangszín.

A staccato-tól a legato-ig— hihetetlenül kifejező megszólalás

A Yamaha Smooth Release technológiának köszönhetően a Clavinova kristálytiszta staccato játékot és akár a billentyűk felengedése után még hallható hangot is képes reprodukálni. Ez a hangszer a zongorista játékának a legapróbb ujjmozdulatait is hűen szólaltatja meg.

Az egyenletes hangszínátmenetek tökéletesen megfelelnek a billentyű lenyomásának

A zongorista megváltoztathatja a hangerőt, illetve a dinamikát - egyszerűen a billentyűk lenyomásának erősségével érheti el a lágy és fényes csillogó hangzást.A Clavinova hosszú, gondosan digitalizált, részletgazdag zongora mintákat tartalmaz, a Yamaha egyedi technológiájának köszönhetően pedig a játékos a billentés erősségével képes egyenletes hangtónus átmeneteket megszólaltatni.

256 hang polifónia
A magas polifónia szám lehetővé teszi, hogy a hangok kihagyása nélkül, egyszerre tudjanak megszólalni.

Súlyozott kalapácsmechanikás 3 (GH3) billentyűzet

Alkalmazva a zongorák kalapácsmechanikás rendszerét és rugómentes mechanizmusát, a GH3 működése pontosan reprodukálja az akusztikus zongora mechanikáját: a mélyebb hangoknál nehezebb, a magasabb hangoknál könnyebb a billentyűk járása. Továbbá a billentyűzet mozgását, állapotát három érzékelő figyeli, értelmezi, annak érdekében, hogy minél hasonlóbb legyen a zongora működéséhez.

Szintetikus elefántcsont borítású billentyűzet - több órányi zongorázás után még mindig élvezet rajra játszani

Visszaadja az egykoron csak a legjobb zongorák billentyűzetére jellemző elefántcsont borítás jellegzetes tapintását. A felület a zongorázáshoz a legideálisabb anyaggal van bevonva, amely megakadályozza, hogy az ujjak több órás gyakorlás után is csússzanak.

Keyboard Stabilizers—A Yamaha-egyedi mechanizmusa még tartósabb, stabilabb működést biztosít

A billentyűzet az a közeg melyen keresztül az ujjaival érzéseit hanggá alakíthatja, éppen ezért különösen fontos, hogy sima tapintású legyen annak érdekében, hogy sokáig lehessen rajta kiválóan játszani. Ezért Yamaha minden 88 billentyűs hangszerébe beépítette a Keyboard Stabilizer-t, ezáltal természetesebb a játékérzet és a billentyűzet is stabilabb, tartósabb lett.

Természtes játékérzet, még a billentyűk belső részén is

A Clavinova billentyűit úgy állítottuk össze, hogy az alátámasztási pont a billentyű elejétől a lehető legbeljebb helyezkedjen el hangszerben, így könnyebb, kényelmesebb a játék, még a billentyűk belső részén is.

Ez a megoldás a billentyűknek megfelelő mozgást biztosít még olyan darabok esetében is melyek főleg a fekete billentyűk és a fehér billentyűk belső oldalának használatára épülnek, továbbá lehetővé teszi a még kifejezőbb játékmódot is.

Teljes zongoratest rezonancia, éppen úgy, mint egy akusztikus zongoránál

Az akusztikus zongorákhoz hasonlóan a Clavinova hangszerek rezgését is a legoptimálisabbra állították be, a hangszórók megfelelő elhelyezésével és az anyagok gondos kiválasztásával. A zongora hangképének elérése érdekében ezekben a hangszerekben akusztikus nyílások találhatóak (Tone Escapement), melyek lehetővé teszik, hogy a hang ne maradjon a hangszer belsejében, hanem közvetlenül a hallgatósághoz jusson el.

Akusztikai Optimalizáló—A kiegyensúlyozott hang biztosítéka

A Clavinova hangszerekben található az Akusztikai Optimalizáló, mely a hang és hangszín egyenletes áramlásáért felelős.Az új technológia - a Yamaha hangszerekkel kapcsolatos legbensőbb információk ismeretében kifejlesztett Akusztikai Optimalizáló természetes, egyenletes hangképet sugároz.

Egyéb tulajdonságok

Több sávos dalfelvétel
A Clavinova digitális zongorákban található felvevővel egyetlen gombnyomással rögzítheti játékát* és ezáltal objektív képet kaphat előadásáról. Továbbá, maximum 16 sávra vehet fel, melyeket egyszerre le is játszhat, a felvétel történhet külön kezekkel, vagy az úgynevezett "overdub" technikával is külön hangszínek rögzítésével.
* A felvételek MIDI formátumban készülnek, és akár az USB flash memóriára is rögzíthetőek. A felvett anyag számítógépen történő lejátszásához szükséges lesz a számítógépére telepített kompatibilis lejátszó szoftverre is.

Választékos Keyboard hangszínek
A világklasszisnak számító zongora hangszínek mellett a Clavinova CLP sorozat még számos lenyűgöző hangszínnel büszkélkedhet, pl. elektromos zongora és sokféle orgona hangszínnel. Élvezze a választás szabadságát, keresse meg a játszani kívánt zenei műfajnak legmegfelelőbb hangszínt.

Intelligens Akusztika Vezérlés (IAC) - tökéletes az otthoni zenéléshez.Különösen hasznos funkció az állítható hangerő, hiszen otthonában nem mindig van lehetősége hangosan zenélni. Nagyon gyakran alacsony hangerőnél a mély és a magas frekvenciák nem hallatszanak megfelelően. A jelenség megoldására született az Intelligens Akusztika Vezérlés (IAC), mely automatikusan kiegyenlíti a problémás frekvenciákat bármely hangerőnél.Az ábrázolt színek és felületek eltérhetnek a termékek színeitől és felületeitől