Yamaha B-2

Yamaha B-2

Szallítási idő: 1-3 munkanap

2 310 000 Ft
Áfával Utolsó tételek a raktáron

Yamaha B2 pianínó fehér magasfényű kivitel

  • Magaság 116 cm
  • Súly: 207 kg
  • 88 billentyű
  • Yamaha mechanika

Garancia

36 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYEN


Egy zongora sokkal több, mint pusztán egy hangszer. Életed részévé válik és jó választás esetén akár végig is kísérhet életed során.

Száz év felhalmozódott tudása jelenik meg az egyik legmegfizethetőbb zongoránkban. És mindez nem ment a minőség rovására. Nem kellett kompromisszumokat kötni sem az anyag, sem a munka minőségében. Egyszerűen sikerült elkészítenünk egy alacsonyabb árfekvésű, ugyanakkor teljes értékű Yamaha zongorát.

Az ÚJ Yamaha b szériás zongora megbízható és alacsony a fenntartása is. Minden hangszer a legoptimálisabb állapotban, a legszigorúbb minőségi ellenőrzés után kerül ki gyárunkból felkészítve arra, hogy egy egész életen át szolgáljon, akár egy családi házban, lakásban, akár egy intézményben.

A "b" szériás hangszerek, az összes Yamaha zongorához hasonlóan a különleges, természetes szépség megtestesítői, melyek ötvözik a művészetet, szakértelmet és technológiát: igazi boldogság játszani rajtuk vagy birtokolni őket.

Igazi érték, már a kezdetekkor

Az elsõ zongora kiválasztása elég fárasztó folyamat.
Szakértelem nélkül honnan lehet tudni, hogy melyiket érdemes megvenni? Mire van szükség? Kiben lehet megbízni?

A Yamaha már több mint egy évszázada készíti remek zongoráit, és megkérdõjelezhetetlen hírnevét a hangszín és hangolás tartásáért, illetve megbízhatóságáért szerezte. A világ legjobb zongoristái játszanak hangszereinken, melyek a világ számos legjobb konzervatóriumában és zeneiskolájában egyaránt megtalálhatóak.

A Yamaha aprólékos, minden részletre kiterjedõ munkájának köszönhetõen (az összes alkatrészt az öntvénytõl a zongora billentyûkig mi készítjük) a Yamaha zongorák páratlan minõséget, teljesítményt és értéket jelentenek.
A Yamaha a b sorozatot a zongorázni tanulóknak készítette. Több mint 100 év tapasztalata alapján készült el a három hangszer, ráadásul elérhetõ áron.
Ha most kezdett ebbe az izgalmas utazásba, mi ott leszünk végig.

A tökéletes egyensúly

A 113 cm magas hangszekrényével és tömör szerkezeti felépítésével az új b2 tömör lucfenyõ hangzóteste kiváló hangzást, további mélységet és hangerõt nyújt, hihetetlen értéket képviselve.
Az elegánsan részletezett, hagyományos megjelenésnek köszönhetõen a b2 jól mutat otthona nappalijában.

Ez a hangszer a legjobb választás azoknak az ambiciózus elõadok számára, akiknél fontos szempont a kedvezõ ár.

Billentyűzet

feature_keyboard
A Yamaha a billentyûzetet is saját gyárában készíti. A Yamaha b sorozatú zongoráinak billentyûi lucfenyõbõl készülnek. A Yamaha zongorákhoz használt faanyag elõször 6-24 hónapig természetes közegben szárad, majd a Yamaha számítógép vezérelt szárítókamráiba kerül. Mivel a zongora billentyûinek legnagyobb része nincs lefestve, a Yamaha billentyûk megjelenésén jól érvényesül a szárítás és érlelés folyamata. A folyamatnak köszönhetõ, hogy a billentyûk nem érzékenyek a hõmérséklet és a páratartalom változásaira.

Mechanika

feature_action
A zongora mechanikának bírnia kell a folyamatos igénybevételt, illetve a hõmérséklet és a páratartalom változásainak is ellen kell állnia. A Yamaha a juhar - mint fõ alapanyag - saját fejlesztésû szárítási és ragasztási technológiájának köszönhetõen a mechanika precíz és tartós. Mind az 5500 mechanikát alkotó alkatrész házon belül készül. A Yamaha által kifejlesztett gépekkel roppant pontosság érhetõ el. A mechanika furatainak tûréshatára, például, 0,05 milliméternél is kevesebb. A Yamaha volt az elsõ cég a világon, melynek központi síne alumíniumból készült. Mivel az alumínium nagy mértékben képes ellenállni a deformálódásnak és nem hat rá a hõmérséklet változás sem, ez a kalapács ütésének eltérését a minimálisra csökkenti.

Hangzószekrény

feature_soundboard
A b2 modell tömör lucfenyõ hangszekrénnyel rendelkezik. A hangszekrény anyaga Észak-Amerikából származik, ahol az ottani hõmérsékletnek és magaslatoknak köszönhetõen kiváló minõségû lucfenyõket találhatunk. A b2 és b3 hangszekrényeit a Yamaha tulajdonú Kitami gyárában készítik, mely kizárólag a Yamaha cég számára szükséges famunkákra specializálódott, a fa kiválasztásától a szárítási folyamaton át egészen a zongora részek gyártásáig.

Öntvénykeret

feature_frame
A Yamaha azon kevés zongoragyárak közé tartozik, mely saját gyárában állítja elõ az öntvénykereteit. Az öntõmûhely Iwatában található. Az összes b sorozatú öntvénykeretben érvényesülnek a különleges V-Pro módszer elõnyös tulajdonságai. A V-Pro öntés módszer során az öntõformát egy mûanyag réteg és a vákuum tartja össze, mely a száraz homokba hozzák létre. A hagyományos öntvénykeret készítés módszeréhez képest a V-Pro módszerrel készített öntvénykeretek pontosabbak és minõségben megbízhatóbbak. A Yamaha ezt a megoldást a zongora gyártáshoz fejlesztette ki.

Hangoló tüske

feature_tuningpin
A Yamaha az összes b-sorozatú modelljénél a húrtartó részeket is saját gyárában készíti el. A húrtartó részek több réteg juharfából készültek, mely különösen erõs stabilitást biztosít a hangoló tüskék számára. A tökéletesen kiszáradt húrtartó rész rétegeit pontosan 90°-ban speciális ragasztóval rögzítik, így akadályozzák meg az anyag csavarodását, összehúzodását a tartós használat és stabil hangolás érdekében.

A hangolótüskék

feature_tuningpin
A Yamaha a hangoló tüskéket is saját gyárában készíti. A Yamaha hangolótüskéi speciális, nagyon kemény acélból készülnek, annak érdekében, hogy ellenállóak legyenek a húrok feszítõ erejének. A rozsdásodás megakadályozásához az összes hangoló tüske nikkel bevonatot kapott. A Yamaha saját gyártmányú speciális gyártósorán a menetes hangolótüskék 0.02 milliméter pontossággal készülnek. A nagy pontosság a stabil hangolás miatt szükséges. A belépõszintû modellektõl a koncert zongorákig a Yamaha hangolótüskéi a pontos hangolás és kiváló hang érdekében rendkívül stabilak.

Hátsó merevítők

feature_backposts
A b sorozat Yamaha által készített hátsó tartóelemeit két további sarok rögzítõvel láttuk el. A hagyományos zongora készítés során nemkívánatos rezgések alakulnak ki a sarokpontokban. A Yamaha sarok rögzítõ idomai megakadályozzák ezeknek a rezgéseknek a kialakulását. A pianínók esetében a Yamaha speciális támasz technikájával rögzíti a sarok támaszokat a fa kerethez. A speciális támasz (parquet post) minimalizálja a hang sarok részeiben a bizonyos nemkívánatos frekvenciák felerõsõdését, és ezáltal kiegyensúlyozott, hosszú zengést ad a hangoknak. A speciális parquet támasz egy olyan szerkezet, melynek alapját oldal támaszok és blokkok alkotják és ezeket felragasztott fa erõsíti meg mindkét oldalról.

Húrlábak

feature_bridges
Az összes b sorozat húrlábjait a Yamaha készíti. A kemény bükkfa stabilitást és opimalizált hangzást biztosít. A húrlábakat úgy tervezték, hogy a húrok rezgését tökéletesen képesek legyenek továbbadni. A hang kialakítását nagy mértékben befolyásolja a magas és mély húrlábak alakja és elhelyezése. Minden b sorozatú zongora egyedileg tervezett formával és beállítással rendelkezik. A pianínó kis mérete ellenére elegendõ helyet kell biztosítani a húrok számára. Ez úgy érhetõ el, ha a húrlábat a hangszekrény szélére helyezik. Viszont a rezgések átadása érdekében a húrlábnak a hangszekrényen belül középre kell kerülnie. Ezeknek az ellentmondó követelményeknek a megoldásaként a húrláb alsó része a hangszekrény belseje felé, a felsõ része, ahol a húrokkal érintkezik, pedig kifelé van fordítva. Minden b sorozatú modell rendelkezik egy túlnyúló basszus húrlábbal és a b3 egy túlnyúló magas húrlábbal.

Zongorahúrok

feature_strings
A Yamaha Indonézia gyárában használt (acél) zongora húrokat egy megbízható, szakértõ japán beszállító biztosítja. A b sorozatú hangszerekben is az elõkelõ és híres U sorozatunk modelljeivel megegyezõ acélhúrok találhatóak. A Yamaha b sorozatú hangszerei számára a basszushúrokat a saját gyárában készíti. A basszushúrokat jól képzett szakemberek kézzel készítik. Az alapanyagot kiváló minõségû acél képezi, melyet rézzel vonnak be. A Yamaha a pontosság és a megbízhatóság érdekében egy olyan gépet fejlesztett ki, mely állandó kifeszített állapotban tartja az acélhúrt a tekercselés folyamata alatt. A basszushúrok készítése rendkívüli szakértelmet igényel, a húrokat egyedileg tekercselik az adott zongora hangzásához igazodva.

Kalapács

feature_hammer
A Yamaha a világ azon kevés zongoragyártóihoz tartozik, mely saját maga gyártja az összes kalapácsot. A legjobb minõségû kalapácsok készítése érdekében gondosan kiválasztott anyagokat és speciális Yamaha fejlesztésû gépeket alkalmaznak. A kalapács mérete és alakja, valamint a filc anyag rugalmassága, keménysége és sûrûsége minden egyes modell esetében különbözõ, az adott modellhez igazított. A szakirányú filcgyárakkal együttmûködve a Yamaha szigorú minõségi szabványokat állapított meg a kalapácsokon használandó filcek keménységére és vastagságára vonatkozóan. A Yamaha kalapácsokat úgy tervezik, hogy azok optimálisan egészítsék ki minden egyes modell formatervezését és képesek legyenek állandó szinten biztosítani az elérni kívánt hangerõ szintet. A filc anyag keménységére és vastagságára vonatkozó szigorú Yamaha szabványok biztosítják a filc tartósságát és ellenállóképességét a környezeti hõmérséklet és páratartalom változásaival szemben.

Az ábrázolt színek és felületek eltérhetnek a termékek színeitől és felületeitől

Adatlap

Billentyűzet
88 billentyű,felületük: Acrylic Resin (fehér) Phenolic Resin with Wooden Filler (fekete)
Pedálok
Shift, Muffler, Damper
Színek
Fekete magasfényű
Magasság
113 cm
Szélesség
149 cm
Mélység
53 cm
Súly
194 kg
Kalapács
b Series Special
Hátsó merevítők
4

Jelenleg nincs vásárlói vélemény.

chat Hozzászólások (0)
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Új fiók létrehozása