Yamaha B-1

Yamaha B-1 SC2

Szallítási idő: 1-3 munkanap

2 327 700 Ft
Áfával Utolsó tételek a raktáron

Yamaha B1 SC-2 pianínó

  • Magaság 109 cm
  • Súly: 207 kg
  • 88 billentyű
  • Yamaha mechanika
  • Silent piano technológia

Garancia

36 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYEN

A Silent Piano™-k egyesítik az akusztikus és digitális zongorák legjobb tulajdonságait.

Elsődleges célunk, hogy egy gyönyörű akusztikus zongorát biztosítsunk, amiben tükröződik a Yamaha cég 100 éves zongora történelmének tudása és technikája egyaránt. Ezt kiegészítjük piacvezető Silent PianoTM technológiánkkal, ami által a zongorán csendesen is játszhat fejhallgató segítségével. Amikor a csendes funkciót aktiválja, a kalapácsok nem ütik meg a húrokat, hanem egy nagyon kifinomult szenzoros technológia a billentyűk összes mozgását érzékeli, majd azokat a digitális hangszín modul-ba továbbítja. Bármikor játszhat egy valódi akusztikus zongorán fejhallgatóval, akár éjjel akár nappal, anélkül, hogy másokat zavarna, vagy mások zavarnák Önt. A Yamaha Silent rendszer felülmúlhatatlan a maga nemében, hiszen a nap 24 órájában lehetővé teszi a gyakorlást, valamint sok egyéb tulajdonsággal is rendelkezik. Tartalmaz például egy sor előre telepített hangszínt, aminek segítségével felveheti saját zenéjét, vagy mobil eszközöket is csatlakoztathat hozzá és ezáltal a legújabb alkalmazásokat is használhatja.
A hangnémítás technológiájának szolgáltatásában nemzetközi szinten vezető pozíciót élvező Yamaha cég ebben a szériában 2 Silent Piano rendszert tár Önök elé, több különböző szintű működés, illetve hangminőség a csendes üzemmódban.

Otthon és Család

Előfordulhat, hogy a Yamaha zongora mélyen rezonáló hangját nem értékeli mindenki. Talán egy szomszédot vagy családtagot zavarhat is.
Ilyen esetekben jól alkalmazhatók az egy pillanat alatt bekapcsolható SH és SG2 Silent rendszerek. Megtapasztalhatja egy valódi Yamaha zongora billentésérzékenységét és dinamikáját, miközben egy Yamaha versenyzongora kiváló hangzása hallható a fejhallgatóban, és ez idő alatt a többiek ugyanabban a helységben Tv-t nézhetnek vagy éppenséggel más zenét hallgathatnak.
Hogy kora reggel, vagy késő este van éppen, nem probléma többé. Gyakoroljon csendben, így nem zavar másokat és mások sem zavarják Önt.
A Silent Piano hangszerek hatalmas előnye, hogy éjjel nappal gyakorolhatnak velük anélkül hogy zavarnának bárkit is vagy bárki is zavarná őket. A Yamaha cég szabadalmaztatott Quick Escape Mechanism TM (csak GP) lehetővé teszi az Ön számára hogy ugyanolyan érzés legyen gyakorolni mind akusztikus, mind csendes üzemmódban.
Binaurális Yamaha CFX sampling technika olyan illúziót kelt a fejhallgatón keresztül is mintha egy koncertzongora előtt ülne. A hangszer további változatos hangszínekkel, metronómmal és transzponálási lehetőséggel rendelkezik. Természetesen megtalálhatjuk a MIDI-t és néma módban a fényesség és különböző zengetés típusok is beállíthatóak.
Legtöbb vásárlónk azért választja a Silent Piano TM-t, mert fejhallgatóval szeretne gyakorolni tekintet nélkül a napszakra, éjjel vagy nappal, anélkül hogy másokat zavarna, vagy mások zavarnák őt.
Mindegyik Silent Piano™ modellhez tartozik fejhallgató, 2 fejhallgató bemenettel, hogy Ön akár egy családtaggal akár egy tanárral együtt gyakorolhasson.
 
A modern zenész

Mivel a legmodernebb Silent PianoTM-k kompatibilisek az új generációs technológiákkal, beleértve ebbe olyan alkalmazásokat, mint a Piano Diary és a NoteStar, PC-k és MIDI eszközök, komoly alternatívái mind az akusztikus, mind a digitális zongoráknak.
Annak lehetősége, hogy csendben gyakorolhat egy valódi zongorán, fejhallgató segítségével, anélkül hogy másokat zavarna, vagy mások zavarnák Önt, egy hatalmas előny. Ahogy a Silent Piano komprehenzív csatlakoztathatósága is az. Készíthet és megoszthat audio és MIDI felvételeket a beépített felvevőrendszerrel, vagy csupán saját szórakoztatására elmerülhet a lenyugözoen realisztikus hangzásban, amit a sampling technika révén a CFX nagy versenyzongorából nyertek (csak az SH modelleknél).
Otthonra, stúdióba, iskolába egyaránt ez a legmegfelelőbb zongoraélmény.

Színpad és Stúdió

A valódi nagy versenyzongora játékérzetének nincs párja. Annak ellenére, hogy a hangosítás egy versenyzongora esetében valódi kihívást jelent egy koncerten, sokan mégis ennél maradnak. Most, köszönhető a Yamaha SH Silent technológiának a valódi zongora billentéssel, valódi zongora hangot kaphatunk és közben nincs szükség komplex mikrofon beállításokra.
Ugyanakkor a MIDI csatlakoztathatóságnak köszönhetően a Silent Piano egy kifinomult rendszer középpontjává válhat.
Ez a legmegfelelőbb zongora színpadra és stúdióba is. Ez egy valódi zongora.

Billentyűzet

A Yamaha a billentyűzetet is saját gyárában készíti. A Yamaha b sorozatú zongoráinak billentyűi lucfenyőből készülnek. A Yamaha zongorákhoz használt faanyag először 6-24 hónapig természetes közegben szárad, majd a Yamaha számítógép vezérelt szárítókamráiba kerül. Mivel a zongora billentyűinek legnagyobb része nincs lefestve, a Yamaha billentyűk megjelenésén jól érvényesül a szárítás és érlelés folyamata. A folyamatnak köszönhető, hogy a billentyűk nem érzékenyek a hőmérséklet és a páratartalom változásaira.

Mechanika

A zongora mechanikának bírnia kell a folyamatos igénybevételt, illetve a hőmérséklet és a páratartalom változásainak is ellen kell állnia. A Yamaha a juhar - mint fő alapanyag - saját fejlesztésű szárítási és ragasztási technológiájának köszönhetően a mechanika precíz és tartós. Mind az 5500 mechanikát alkotó alkatrész házon belül készül. A Yamaha által kifejlesztett gépekkel roppant pontosság érhető el. A mechanika furatainak tűréshatára, például, 0,05 milliméternél is kevesebb. A Yamaha volt az első cég a világon, melynek központi sine alumíniumból készült. Mivel az alumínium nagymértékben képes ellenállni a deformálódásnak és nem hat rá a hőmérséklet változás sem, ez a kalapács ütésének eltérését a minimálisra csökkenti.

Hangzószekrény

A szintén Yamaha gyártmányú b1 hangszekrénynél a rétegelt fenyő alapot lucfenyővel vonják be. Nagyon tartós és nem hajlamos a repedésre. Ez a megoldás ellenáll a változó környezeti hatásoknak és az anyag sok-sok éven keresztül megőrzi kedvező tulajdonságát, a több rétegből készült hangszekrény hangzás különbségei a hangkeltés során kiegyenlítődnek.

Öntvénykeret

A Yamaha azon kevés zongoragyárak közé tartozik, mely saját gyárában állítja elő öntvénykereteit. Az öntőműhely Iwatában található. Az összes b sorozatú öntvénykeretben érvényesülnek a különleges V-Pro módszer előnyös tulajdonságai. A V-Pro öntés módszer során az öntőformát egy műanyag réteg és a vákuum tartja össze, mely a száraz homokba hozzák létre. A hagyományos öntvénykeret készítés módszeréhez képest a V-Pro módszerrel készített öntvénykeretek pontosabbak és minőségben megbízhatóbbak. A Yamaha ezt a megoldást a zongora gyártáshoz fejlesztette ki.

Hangoló tüske

A Yamaha az összes b-sorozatú modelljénél a húrtartó részeket is saját gyárában készíti el. A húrtartó részek több réteg juharfából készültek, mely különösen erős stabilitást biztosít a hangoló tüskék számára. A tökéletesen kiszáradt húrtartó rész rétegeit pontosan 90°-ban speciális ragasztóval rögzítik, így akadályozzák meg az anyag csavarodását, összehúzódását a tartós használat és stabil hangolás érdekében.

A Yamaha a hangoló tüskéit is saját gyárában készíti. A Yamaha hangoló tüskéi speciális, nagyon kemény acélból készülnek, annak érdekében, hogy ellenállóak legyenek a húrok feszítő erejének. A rozsdásodás megakadályozásához az összes hangoló tüske nikkel bevonatot kapott. A Yamaha saját gyártmányú speciális gyártósorán a menetes hangoló tüskék 0.02 milliméter pontossággal készülnek. A nagy pontosság a stabil hangolás miatt szükséges. A belépőszintű modellektől a koncert zongorákig a Yamaha hangoló tüskéi a pontos hangolás és kiváló hang érdekében rendkívül stabilak.

Hátsó merevítők

A b-sorozat Yamaha által készített hátsó tartóelemeit két további sarok rögzítővel láttuk el. A hagyományos zongora készítés során nemkívánatos rezgések alakulnak ki a sarokpontokban. A Yamaha sarok rögzítő idomai megakadályozzák ezeknek a rezgéseknek a kialakulását. A pianínók esetében a Yamaha speciális támasz technikájával rögzíti, a sarok merevítőket a fa kerethez. A speciális támasz (parquet post) minimalizálja a hang sarok részeiben a bizonyos nemkívánatos frekvenciák felerősödését, így a hangszer egyenletesen hosszú lecsengéssel szólal meg. A speciális parquet támaszték egy olyan oldal támaszokból és blokkokból álló alap szerkezet, melynek minden oldalát felragasztott fa erősíti meg.

Húrlábak

Az összes b sorozat húrlábait a Yamaha készíti. A kemény bükkfa stabilitást és optimalizált hangzást biztosít. A húrlábakat úgy tervezték, hogy a húrok rezgését tökéletesen képesek legyenek továbbadni. A hang kialakítását nagymértékben befolyásolja a magas és mély húrlábak alakja és elhelyezése. Minden b sorozatú zongora egyedileg tervezett formával és beállítással rendelkezik. A pianínó kis mérete ellenére elegendő helyet kell biztosítani a húrok számára. Ez úgy érhető el, ha a húrlábat a hangszekrény szélére helyezik. Viszont a rezgések átadása érdekében a húrlábnak a hangszekrényen belül középre kell kerülnie. Ezeknek az ellentmondó követelményeknek a megoldásaként a húrláb alsó része a hangszekrény belseje felé, a felső része, ahol a húrokkal érintkezik, pedig kifelé van fordítva. Minden b sorozatú modell rendelkezik egy túlnyúló basszus húrlábbal és a b3 egy túlnyúló magas húrlábbal.

Zongorahúrok

A Yamaha Indonézia gyárában használt (acél) zongorahúrokat egy megbízható, szakértő japán beszállító biztosítja. A b sorozatú hangszerekben is az előkelő és híres U sorozatunk modelljeivel megegyező acélhúrok találhatóak. A Yamaha b sorozatú hangszerei számára a basszushúrokat a saját gyárában készíti. A basszushúrokat jól képzett szakemberek kézzel készítik. Az alapanyagot kiváló minőségű acél képezi, melyet rézzel vonnak be. A Yamaha a pontosság és a megbízhatóság érdekében egy olyan gépet fejlesztett ki, mely állandó feszességen tartja az acélhúrt a tekercselés folyamata alatt. A basszushúrok készítése rendkívüli szakértelmet igényel, a húrokat egyedileg tekercselik az adott zongora hangzásához igazodva.

Kalapács

A Yamaha a világ azon kevés zongoragyártóihoz tartozik, mely saját maga gyártja az összes kalapácsot. A legjobb minőségű kalapácsok készítése érdekében gondosan kiválasztott anyagokat és speciális Yamaha fejlesztésű gépeket alkalmaznak. A kalapács mérete és alakja, valamint a filc anyag rugalmassága, keménysége és sűrűsége minden egyes modell esetében különböző, az adott modellhez igazított. A szakirányú filcgyárakkal együttműködve a Yamaha szigorú minőségi szabványokat állapított meg a kalapácsokon használandó filcek keménységére és vastagságára vonatkozóan. A Yamaha kalapácsokat úgy tervezik, hogy azok optimálisan egészítsék ki minden egyes modell formatervezését és képesek legyenek állandó szinten biztosítani az elérni kívánt hangerő szintet. A filc anyag keménységére és vastagságára vonatkozó szigorú Yamaha szabványok biztosítják a filc tartósságát és ellenállóképességét a környezeti hőmérséklet és páratartalom változásaival szemben.


Az ábrázolt színek és felületek eltérhetnek a termékek színeitől és felületeitől

Adatlap

Billentyűzet
88 billentyű,felületük: Acrylic Resin (fehér) Phenolic Resin with Wooden Filler (fekete)
Pedálok
Shift, Muffler, Damper
Színek
Fekete magasfényű
Magasság
109 cm
Szélesség
148 cm
Mélység
54 cm
Súly
174 kg
Kalapács
b Series Special
Hátsó merevítők
4
Zengetés
Ha kiválasztja a 4 zengető effekt egyikét és beállítja a megfelelő szintet, olyan érzetet kelthet, mint amikor egy nagy koncertteremben szól a zene, vagy épp olyat, mintha egy kis próbahelységben gyakorolna.

Jelenleg nincs vásárlói vélemény.

chat Hozzászólások (0)
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Új fiók létrehozása