Kawai GL-30 ATX2

Kawai GL-30 ATX2 zongora fekete magas fényű

Az AnyTimeX2 széria hangszerein van lehetőség akusztikus elnémításra, annak erőteljes digitális audio összetevőivel, mely együttesen lehetővé teszi a zongoristáknak hogy továbbra is élvezhessék a tradicionális zongora hangzást, miközben diszkréten hallják vissza játékukat a saját fejhallgatójukon keresztül.

Garancia

60 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYEN

Kawai GL-30 ATX2
9 580 000 Ft

(ÁFA-val)

MennyiségAkusztikai csendesség

A kalapácsok által megütött húrok hangja szépen rezonálnak a tömör lucfenyőn. A kellemes rezgés betölti a szobát, elbűvölve közönségét. A természetes hangzása egy akusztikus zongorának teljességgel összetéveszthetetlen.
Egy prémium minőségű zongora a zenészeket spontán és szenvedélyes előadásra készteti, habár a szabadjára engedett zenei önkifejezés nem mindig alkalomhoz illő. Valójában, bizonyos körülmények között egy akusztikus zongora bomlasztó hatással bírhat. A gyermekek skála gyakorlatai során megszólaló szorgalmas hangok megzavarhatják a családtagokat, akik épp televíziót néznének; de még a legfinomabb, megnyugtató Chopin prelűd is potenciális zavarótényezővé válhatnak a szomszédok számára, ha az nem az elfogadható időben kerül előadásra.
Szerencsére, az AnyTimeX2 széria hangszerein van lehetőség akusztikus elnémításra, annak erőteljes digitális audio összetevőivel, mely együttesen lehetővé teszi a zongoristáknak hogy továbbra is élvezhessék a tradicionális zongora hangzást, miközben diszkréten hallják vissza játékukat a saját fejhallgatójukon keresztül. Kivételes billentés, optimális érzékenység, digitális rugalmasság: új dimenzió a Kawai AnyTimeX hybrid zongoráival.


Mechanika

1971-ben a Kawai megreformálta a zongoragyártás technológiáját, bemutatva az ABS összetevőket a kifinomult mechanikán belül. Ez a tömör, külső tényezőknek jól ellenálló kompozit anyag hivatott kiváltani bizonyos fa elemeket, ahol azok, vagy hajlamosak voltak megrepedezni a hosszú időn keresztül kitett feszültség alatt vagy összehúzódni ill. megdagadni a páratartalom ingadozása miatt. A mechanika ABS összetevőinek alkalmazása egy szignifikáns fejlődést hozott a modern zongora formatervezés terén és rövid idő alatt kivívta mind a zongoristák mind az építők elismerését. A Millenium III pianínó billentyűzet, 2006-ban debütálva, a három legfontosabb előadói igény alapján lett kifejlesztve amire egy zongorista csak vágyhat – gyorsaság, irányíthatóság és erő. Az ABS alkatrészek beépítése lehetővé tette a Kawai fejlesztői számára hogy megalkothassanak egy könnyebb mechanika részekkel ellátott billentyűzetet a tartósság, a billentés repetíciójának optimalizálása vagy reakció idejének csorbítása nélkül, megőrizve a példátlan játékélményt.

Hang

Az akusztikus részeket lenémítva, a Kawai AnyTimeX2 zongorái egyedülálló digitális technológiát alkalmaznak, mely a Shigeru Kawai Kutatás és Fejlesztő Laboratóriumában lett kifejlesztve és finomítva Ryuyo városában Japánban, ezzel megszólaltatva a prémium, kézzel készített Kawai EX koncertzongora összetéveszthetetlenül telt, autentikus hangját. A belül elhelyezett, célszerűen épített anechoic kamra mentes a hang visszaverődésektől, a világ klasszis hangszer hangzása pedig a manufaktúra műszaki mesteremberei által lett kielemezve és rögzítve. Később minden egyes hangnál az akusztikus hangkép átalakításra került egy nagyon precíz három dimeziós digitális hanggá, létrehozva a Kawai által szabadalmaztatott ’Harmonic Imaging’ technológiát. Ez az egyedüli eljárás hűen prezentálja az eredeti zongora teljes dinamikai skáláját, mindamellett biztosítva egy gazdag választékot további remek hangszerek hangszíneivel.

IHSS Sensing System

Egy minőségi zongora lelkes, spontán és szenvedélyes előadásra készteti a zenészeket. Ellenben, az érzet, amikor a kalapács megüti a húrokat gyakran elvész a hagyományos zongora tompítás technikákkal. A billentyűzet alatt elhelyezkedő szenzorok nehézkesen tudják reflektálni a zenei kifejezéseket, éppen ezért a Kawai AnyTimeX2 zongoráinál a billentyűzet finom belső szerkezetébe kerülnek beépítésre a szenzorok, így olvasva pontosan minden egyes kalapács mozgását. Akár egy gyors zenei frázis során, ami megköveteli ugyanannak a billentyűnek a többszöri lenyomását mielőtt az visszatérhetne nyugvó pontjára, vagy akár egy pianissimo darab előadása során, mely igényli a legfinomabb húr érintést, az integrált kalapács érzékelő rendszer (IHSS) segítségével reprezentálhatók minden hangnál az összetett részletek. Végre, a zongoristák élvezhetik az abszolút privát kényelmet az érzékeny billentés és a tradicionális zongora kifejezőképesség elvesztése nélkül.


Digitális kényelem

Az AnyTimeX2 digitális vezérlője a játékasztal alatt került elhelyezésre. Ez egy innovatív, kihúzható vezérlő panellel rendelkezik, melyen egyszerű érintéssel előhívható az LCD képernyő és a beállítások gombjainak sora. A digitális egységnek köszönhetően egy AnyTimeX2 zongorának nagyban kibővíthető a képessége túlmenően a tradicionális változatéhoz képest, úgymint a transzponálás, finomhangolás beállítások vagy a metronóm és felvétel rögzítő (kivéve a K-15 ATX2-n) és további kitűnő hangszínek választéka, melyek ideálisak különböző zenei rendezvényekhez. A dupla fejhallgató csatlakozás nagyobb rugalmasságot biztosít akadémiai intézményeknek, míg a többi csatlakozási lehetőség lehetővé teszi a sokszínű, kreatív zenealkotást.


Harmonic Imaging XL (HI-XL)

A kibővített belső memóriával az új Kawai AnyTimeX2 modellek rendelkeznek a legnagyobb hangmintákkal a Kawai digitális hangszerei közül. Ez az extra hosszú Harmonic Imaging minta teltebbé teszi az egységnyi idő alatt megszólaló zongora hangot 20%-kal, kifejezve a természetes részleteket és rezonáns jellemzőket tisztán, minden egyes hangnál - fejlesztve a hangszer organikus tonalitásának minőségét. Játék közben a billentyűzeten keresztül gyakorolt hatás nem csak a hang erejét szabja meg, hanem a jellegzetes tónusát is. Ebből kifolyólag, tekintve a Kawai EX koncertzongora akusztikus hangképét, nem csak minden egyes hang került rögzítésre, hanem azoknak különböző hangerő szerinti változata is a leggyengédebb pianissimo-tól a legviharosabb fortissimo-ig. Az AnyTimeX2 modelljei egy aprólékosan részletezett hangképet kínálnak - a ’Harmonic Imaging’ technológia egy hiteles tonális átvezetést biztosít a billentyűzet egészén, a teljes dinamikai skálán.


88 billentyűs zongora hangminta

A Kawai EX zongora gyönyörű hangja az AnyTimeX2 szériájának középpontjában áll, e világklasszis hangszer összes nyolcvannyolc hangja fáradságot nem ismerve lett rögzítve, aprólékosan elemezve és pontosan reprezentálva digitális formában.
E módon rögzítve külön-külön a hangokat – szemben, amikor ugyanazt a hangot szerkesztik több különböző hang helyére – segít megőrizni a Kawai EX koncertzongora gazdag harmonikus karakterét és garantálja hogy a hallott hang egy eredeti akusztikus forrásból származó megbízható reprezentáció.


Akusztikus zongora variációk

Az AnyTimeX2 modelljei számos akusztikus zongora hangjainak választékát kínálja, melyek tökéletesen illeszkednek különböző zenei korok és stílusok előadásához. Ráadásul, a tradicionális Kawai pianínó hang is szerepel köztük azokhoz a darabokhoz illően, melyek nosztalgikus hangvételben íródtak vagy, még intimebb tónust kívánnak (kivéve K-15 ATX2). Egy tapasztalt hangszerésznél elengedhetetlen hogy a teljes potenciálját kiaknázza egy akusztikus zongorának. Mindamellett, hogy aprólékosan behangol minden egyes hangot, különböző előírások szerinti és hangzásbeli beállításokat is megtesz annak érdekében, hogy a zongora igazán zenghessen. A ’Virtual Technician’ funkció segítségével az AnyTimeX2 és AnyTimeX2-f modelljein hasonlóan be lehet állítani e paramétereket digitálisan. A játékosoknak ugyanúgy módjukban áll a billentés, hangzás, kalapács- és billentyű zörejek, a húrok, a zárófedél, valamint a pedál rezonancia jellemzőinek formálása.


Digitális zongora sokszínűség

Kiegészítve a gyönyörű akusztikus zongora hangzást, az AnyTimeX2 modelljei további hangszínek nagyszerű kínálatával rendelkezik, elektronikus zongora és orgonák vagy templomi orgonák, vonósok és egyéb hangszerek, így inspirálva is a zenészeket repertoárjuk kibővítésében, irányzatok szerint. Az AnyTimeX2 zongorái több játékmóddal is rendelkeznek. A ’Dual playing’ módban lehetővé válik két hangszín egyidejű összerendelése, mint például koncertzongora vonósokkal, miközben a ’Split’ és ’Four hands’ módokkal két különálló szekcióra bontható a billentyűzet. A hangerő arányok mindkét esetben könnyen és gyorsan állíthatók.


Újrafejlesztett effektek és visszhang

Az AnyTimeX2 erőteljes új effekt motorja tovább fokozza a hangszer kitűnő hangszíneit, több rétegbe foglalva a részleteket és valódiságot, ezzel életre keltve az előadást. Stúdió minőségű kórus, tremolo, visszhang és auto-panoráma effektekkel lehet szerkeszteni a hang jellemzőit, érzetét; illetve a modellezett szimulációkkal korabeli elektronikus zongorák és jellegzetesen morgó orgonák hangzása reprezentálható.
Az előadás térhatása módosítható a fejlesztett reverb effektekkel, lehetőséget adva a zongoristáknak ezzel önmagukat hat különböző akusztikai környezetbe helyezni egy kisebb gyakorló teremtől egy nagy, inspiráló katedrálisig.


Rugalmas USB/MIDI csatlakozás

Az AnyTimeX2 modelljei MIDI csatlakozókkal felszereltek, melyekkel azok számítógéphez vagy MIDI eszközökhöz csatlakoztathatók. Az ’USB to Device’ funkcióval (kivéve K-15 ATX2) a kedvenc hangszín beállítások, illetve a belső memóriában tárolt emlékezetes felvételek USB eszközre menthetők, csakúgy, mint a korábban internetről letöltött és rámentett MIDI fájlok meghallgathatók a hangszer ’Harmonic Imaging XL’ rendkívüli hangmintáin, további külső eszközök használata nélkül.

MP3 visszajátszás és felvétel

USB memóriákról szintén lejátszhatók MP3 vagy WAV formátumú audio fájlok (kivéve K-15 ATX2) biztosítva ezzel a zenészeknek akár új akkordok vagy dallamok megtanulását, vagy egyszerűen a kedvenc daluk kísérettel való eljátszását. Sőt, teljes előadások is felvehetők (beleértve külső line-in audio) közvetlenül MP3 vagy WAV formátumban, melyek készen elküldhetők email-ben családtagoknak, barátoknak vagy megőrizhetők későbbi visszahallgatásra.

Hasznos kapcsolódási lehetőségek

Az ’USB to Device’ csatlakozók mellett, az AnyTimeX2 hangszerei LINE-level audio és MIDI jack csatlakozásokkal is el vannak látva. Ezek a hasznos kapcsolódási lehetőségek lehetővé tesznek egy nagyobb volumenű előadást egy templomban vagy iskolai aulában; illetve több alternatívát kínálnak számítógéphez vagy más audio eszközökhöz való csatlakozás során.

Integrált ’Lesson’ funkció

A ’Lesson’ funkció (kivéve K-15 ATX2) segíti a lelkes zongoristákat klasszikus darabokat - Czerny, Burgmüller, Beyer és Bach etűdöket megtanulni . Valamint, hangsúlyozva az akusztikus zongora szerinti metodikát, tartalmaz még ujj-, skála- valamint bemelegítő gyakorlatokat, mindezt nyomtatott könyv formájában mellékelve.
Energia megtakarítás
Az AnyTimeX2 modelljei automatikusan kikapcsolnak egy bizonyos idő eltelte után használaton kívül.

Adatlap

Polifónia
256 hang
Súly
319 kg
Hosszúság
166 cm

Kapcsolódó termékek

4 hasonló termék: