Bösendorfer Limited Edition-Oscar Peterson

Bösendorfer Limited Edition- Oscar Peterson

Dammit, Norman, where does this box go? I also gotta have such a thing!
Oscar Peterson looks at the Bösendorfer 290 Imperial for the first time in Vienna

ÁRAJÁNLATOT KÉREK!

Garancia

60 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYEN


Bosendorfer Limited Edition-Oscar Peterson
MennyiségA hetvenes évek végén a bécsi koncert során Peterson a Norman Granz-hoz fordult, a következő szavakkal: "Hé, Norman, hová megy ez a doboz?" Ez volt a nagy barátság kezdete. Peterson nemcsak saját maga személyesen kiválasztotta ki a Bösendorfer zongoramodelljét, hanem egyenesen az Imperial 290-at. A bécsi Musikverein Aranycsarnokban a Bösendorfers 175-ös Évfordulói koncertjén „Egy éjszaka Bécsben” felirat szerepelt. 2002-ben megtiszteltetésnek számít, hogy az első és egyetlen Bösendorfer Életkori Elérési Díjként kapta meg. Az Oscar Peterson Signature Edition Grandet az „Oscar Peterson” birtokával együttműködésben hozták létre, amely megőrzi Peterson örökségét, amely mindössze 12 Bösendorfer Grands-re korlátozódik, és 200 és 290-as méretben kapható. Minden műszeren van egy Collector Edition lemez, amely Peterson oroszlán logóját és aláírását tartalmazza. Minden hangszerhez tartozik egy „Oscar, szerelem” című könyv, melyet soha meg nem jelent kompozíciókat tartalmaz.

Üljön Oscar Peterson mellett

Az 1980-as évek elején a Bösendorfer Artist egy zongorapadra ült, és megnyomta a „rekord” gombot. Ezután énekelte zenei bátorságának teljes erejét, örömét és kifejeződését 13 dallam előadásában. Ezeket a digitális felvételeket, amelyek Peterson előadásainak rendkívül pontos kulcs- és pedáladatait rögzítették, gondosan megmentették és modern formátumba konvertálták. Egy gombnyomással a műszer gombjai és pedálai életre kelnek, felfelé és lefelé mozognak, hogy újra felépítsék Peterson eredeti előadásait, ahogyan 40 évvel ezelőtt játszotta őket. Az Oscar Peterson Signature Edition Grand Player beépített Yamaha Disklavier technológiával csak az Egyesült Államokban és Kanadában érhető el. Oscar Peterson Aláírás gyűjtő kiadása

Bemutatkozik a Bösendorfer zongora:

Rezonancia

Elvileg nagyon hasonlít a hegedűre, az egész test - nem kizárólag a soundboard - amely támogatja a hangképzést. A zongorarúd tényleges magja egy 10 mm-es negyedfűrészből áll, melyet a mi kézművesünk különösen barázdáltan készítette, hogy lehetővé tegye a belső perem körüli sziluettre való hajlítást. Ez egyedülálló a Bösendorfer számára. Amikor egy hangot játszanak, az integrált lucfenyő komponensek akusztikusan aktívvá válnak, és egy teljes rezonáló testet alkotnak, amely lehetővé teszi, hogy az egész hangszer megszólaltassa a játékot. A hangszín és a legendás, tiszta és ragyogó hangzás rendkívül gazdag. Ez a komplex konstrukció a bécsi zongoraművészeti hagyomány része.

A finom pianissimo-tól a csodálatos fortissimo-ig

A Bösendorfer Grand optimális szabályozhatóságot mutat. Művészekkel és technikusokkal együttműködve kifejlesztett tevékenységünk saját, kifinomult specifikációnknak köszönhető. Ez a művelet a mesteri játék legfinomabb artikulációjának átadására épül.

Egyedi basszus húrok

Minden basszus karakterláncot egyedülálló Bösendorfer stílusban készítettünk. Az acél magszál egy vagy két réteg réz alapja. A gondosan fonott húrok a meleg és hangos Bösendorfer basszus lényeges eleme

Független Capo d'Astro

A Bösendorfer az egyetlen zongoragyártó, amely a felső regiszterben leválasztható és független Capo d'Astro-t alkalmaz. Így biztosítjuk a legmagasabb pontos beállítást a felső regiszterben, amely garantálja az eredeti Bösendorfer Sound generációkat: Egyedülálló hang több generáció számára.

Hagyományos homoköntvény

A hagyományos homoköntést használjuk keretünk kialakításához. Nyers keretek, amelyeket Ausztriában gyártottak, a gyáron kívül 6 hónapig pihenhetnek. Így szabadul fel a kovácsolási folyamat minden belső feszültsége, amely lehetővé teszi, hogy a keret 20 tonna húzófeszültség alatt nyugodt maradjon. Tiszta stabilitás.

Nyitott block

A legmagasabb tónusstabilitás: Nyitott pinblockunk 3 rétegű, 7 mm-es fűrészelt juharból áll, amelyek egymáshoz ragasztott keresztmetszetűek. A vörös bükk alapjain telepítve ez a konstrukció szilárd alapot nyújt a húrokkal összekötött csapokhoz. A felső réteget 1,5 mm-es dió furnérral finomítják. Nyitott pin-blokkunk: szilárd alap.

Egyénileg húrozás

Minden karakterláncot egy kézzel készített hurokkal rögzítenek. Idővel ez javítja a hangolási stabilitást és különösen szervizbarát.

Természetes anyagok

Minden egyes Bösendorfer Grand alapja a lucfenyő, amelyet természetesen levegőn szárítanak, és az ideális hangfa. A négy évszak, a nap, a szél és a széles hőmérsékleti különbségek óvatosan elkészítik ezt a fát a végső célból: rezonálják. A Bösendorfer-nél több, mint 80% -ot használunk a hangszereinkből készült lucfenyőfa, mint bármely más gyártó. Amikor hozzáadjuk a természetes szárítási folyamatot a gyártási időnkhez, valójában 6 évig tart, amíg a Bösendorfer Grand megérkezik Önhöz.

Egyéni kivitel

Az évente közel 300 eszköz kizárólagos gyártása lehetővé teszi számunkra, hogy megfeleljenek az Ön egyedi igényeinek. Akár értékes furnérokat, kedvenc színeit, akár saját emblémáját szeretné alkalmazni, amelyet a mesteremberek gondosan vésettek: Minden lehetséges. A Bösendorfer kézművesek színes mintát készítenek a gyártás megkezdése előtt, és együttműködnek Önnel a design során. Az Ön jóváhagyása után a saját, egyedülálló eszköze elkészült: Olyan rendkívüli eszköz, mint Ön.

"Made in Austria"

A Bösendorfer Grands nem csak befektetési tárgy, hanem olyan érték, amely több generációt is tart. Szakképzett Bösendorfer kézművesek feltárják a Bösendorfer hangjának belső színét, egyedülálló színét, dinamikáját és kifejeződését. Tökéletesen generált. A Bösendorfer kézművesek elkötelezettségét egy évig veszi igénybe a Bösendorfer Grand építéséhez. Személyes érintés, amit érzékel a játék pillanatában. Osztrák minőség, bécsi lélek.

Kapcsolódó termékek

4 hasonló termék: