Bösendorfer Limited Edition-Cocteau

Jean Cocteau Bösendorfer Artist Series

Amikor úgy tűnik, hogy egy mű az idő előtt áll, csak a munka mögött van az idő.
Jean Cocteau

ÁRAJÁNLATOT KÉREK!

Garancia

60 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYEN


Bösendorfer Limited Edition-Cocteau
MennyiségAz Idők előtt

Jean Cocteau (1889-1963) francia író, tervező, drámaíró, művész és filmkészítő volt. Picasso kortársa volt, és számos világhírű művésszel és zenésszel, például Igor Stravinsky és Erik Satie munkatársaival dolgozott. A Collector's Grand a 200 és 214VC modell méretéhez készült. Fekete vagy fehér poliészter krómozott szerelvényekkel és ezüst színű keretben rendelhető, és 12 darabra korlátozódik.

A Menton Music fesztivál a legrégebbi és az egyik legrangosabb európai zenei fesztivál. A fesztiválon a zongoraművészet jelentős hangulatú, mind a kültéri koncertek a csodálatos középkori városi téren, mind a beltéri koncertek az izgalmas, rendkívül modern Múzeum Jean Cocteau-ban, ahol a Severin Wunderman gyűjtemény található. Az elmúlt években a múzeumi koncerteket Bösendorfer-en végezték, így tökéletesen illeszkedett a „Cocteau” Grand kollekció Bösendorfer-jéhez.

Jean Cocteau multidiszciplináris protéziai művész volt, aki minden formában átfogta a kreativitást… Azonosíthatatlan eleganciával Jean Cocteau létrehozta az életműveket, amelyeket ma nagyon fontosnak tartanak. - Pierre Bergé | Comité Jean Cocteau elnök

Nagy megtiszteltetés a Menton Fesztiválnak, amely idén 66. évfordulóját ünnepli, hogy a Bösendorferrel együtt dolgozzon ezen a kivételes zongorán. A Cocteau lelkes látogató volt a fesztiválnak, és Menton városával fenntartott különleges kapcsolat különleges jelentőséget tulajdonít a projektnek. - Paul-Emmanuel Thomas | Directeur Artistique Fesztivál de Menton Visionárius

Gyűjtői kiadás

Jean Cocteau Orpheus portré A Concert Grand action geometria garantálja az optimális játékot és a szabályozhatóságot. Független Capo d'Astro a tökéletes beállításhoz a leeresztő rendszerben. Az európai nyersanyagok kifinomult feldolgozása kizárólag Rezonancia test az osztrák fenyőrezonancia fáról. Kézi fonott Bösendorfer basszus húrok. Kézműves munka Ausztriában. Egyetlen karakterlánc. 3 pedál.

Bemutatkozik a Bösendorfer zongora:

Rezonancia

Elvileg nagyon hasonlít a hegedűre, az egész test - nem kizárólag a soundboard - amely támogatja a hangképzést. A zongorarúd tényleges magja egy 10 mm-es negyedfűrészből áll, melyet a mi kézművesünk különösen barázdáltan készítette, hogy lehetővé tegye a belső perem körüli sziluettre való hajlítást. Ez egyedülálló a Bösendorfer számára. Amikor egy hangot játszanak, az integrált lucfenyő komponensek akusztikusan aktívvá válnak, és egy teljes rezonáló testet alkotnak, amely lehetővé teszi, hogy az egész hangszer megszólaltassa a játékot. A hangszín és a legendás, tiszta és ragyogó hangzás rendkívül gazdag. Ez a komplex konstrukció a bécsi zongoraművészeti hagyomány része.

A finom pianissimo-tól a csodálatos fortissimo-ig

A Bösendorfer Grand optimális szabályozhatóságot mutat. Művészekkel és technikusokkal együttműködve kifejlesztett tevékenységünk saját, kifinomult specifikációnknak köszönhető. Ez a művelet a mesteri játék legfinomabb artikulációjának átadására épül.

Egyedi basszus húrok

Minden basszus karakterláncot egyedülálló Bösendorfer stílusban készítettünk. Az acél magszál egy vagy két réteg réz alapja. A gondosan fonott húrok a meleg és hangos Bösendorfer basszus lényeges eleme

Független Capo d'Astro

A Bösendorfer az egyetlen zongoragyártó, amely a felső regiszterben leválasztható és független Capo d'Astro-t alkalmaz. Így biztosítjuk a legmagasabb pontos beállítást a felső regiszterben, amely garantálja az eredeti Bösendorfer Sound generációkat: Egyedülálló hang több generáció számára.

Hagyományos homoköntvény

A hagyományos homoköntést használjuk keretünk kialakításához. Nyers keretek, amelyeket Ausztriában gyártottak, a gyáron kívül 6 hónapig pihenhetnek. Így szabadul fel a kovácsolási folyamat minden belső feszültsége, amely lehetővé teszi, hogy a keret 20 tonna húzófeszültség alatt nyugodt maradjon. Tiszta stabilitás.

Nyitott block

A legmagasabb tónusstabilitás: Nyitott pinblockunk 3 rétegű, 7 mm-es fűrészelt juharból áll, amelyek egymáshoz ragasztott keresztmetszetűek. A vörös bükk alapjain telepítve ez a konstrukció szilárd alapot nyújt a húrokkal összekötött csapokhoz. A felső réteget 1,5 mm-es dió furnérral finomítják. Nyitott pin-blokkunk: szilárd alap.

Egyénileg húrozás

Minden karakterláncot egy kézzel készített hurokkal rögzítenek. Idővel ez javítja a hangolási stabilitást és különösen szervizbarát.

Természetes anyagok

Minden egyes Bösendorfer Grand alapja a lucfenyő, amelyet természetesen levegőn szárítanak, és az ideális hangfa. A négy évszak, a nap, a szél és a széles hőmérsékleti különbségek óvatosan elkészítik ezt a fát a végső célból: rezonálják. A Bösendorfer-nél több, mint 80% -ot használunk a hangszereinkből készült lucfenyőfa, mint bármely más gyártó. Amikor hozzáadjuk a természetes szárítási folyamatot a gyártási időnkhez, valójában 6 évig tart, amíg a Bösendorfer Grand megérkezik Önhöz.

Egyéni kivitel

Az évente közel 300 eszköz kizárólagos gyártása lehetővé teszi számunkra, hogy megfeleljenek az Ön egyedi igényeinek. Akár értékes furnérokat, kedvenc színeit, akár saját emblémáját szeretné alkalmazni, amelyet a mesteremberek gondosan vésettek: Minden lehetséges. A Bösendorfer kézművesek színes mintát készítenek a gyártás megkezdése előtt, és együttműködnek Önnel a design során. Az Ön jóváhagyása után a saját, egyedülálló eszköze elkészült: Olyan rendkívüli eszköz, mint Ön.

"Made in Austria"

A Bösendorfer Grands nem csak befektetési tárgy, hanem olyan érték, amely több generációt is tart. Szakképzett Bösendorfer kézművesek feltárják a Bösendorfer hangjának belső színét, egyedülálló színét, dinamikáját és kifejeződését. Tökéletesen generált. A Bösendorfer kézművesek elkötelezettségét egy évig veszi igénybe a Bösendorfer Grand építéséhez. Személyes érintés, amit érzékel a játék pillanatában. Osztrák minőség, bécsi lélek.

Az ábrázolt színek és felületek eltérhetnek a termékek színeitől és felületeitől

Kapcsolódó termékek

4 hasonló termék: