Beszélgetés a Kawai zongorákról Szentkirályi Aladárral

Szerző: Regály György Itt: Hírek Ekkor: Megtekintés: 2225

A Csepeli Fassang Árpád Zeneiskola igazgatójával beszélgettünk...

Az első Kawai zongoránkat a GL30 153, kb. 5 évvel ezelött sikerült megvenni a Budapest Zongoraszalonból és rögtön a megvétel után kiderült, hogy nagyon jól szól az adott akusztikai körülmények között. 

Ez késztetett minket arra ,hogy amikor az első adandó alkalommal a Kodály Projectnek köszönhetőleg összejött egy nagyobb összeg megvegyük a nagyobb Kawai GL30 166 modelt így most ez a két hangszer van a színpadunkon.

Olyannyira beváltak a zongorák minőségben, hangban, hogy a régebbi zongorákat levitettük a színpadról és azóta csak a Kawai hangszereket használjuk mind a növendék mind a tanári mind a vendégművészek álltal adott koncerteken. Elsősorban koncerteken használjuk őket, de a próbákon is és ritkább esetekben tanítani is szoktunk rajtuk. A vendégművészek, növendékek tanárok csak pozitív visszajelzésekkel illetik mindkét zongorát.

Jelen pillanatban digitális Kawai zongorákkal is jól ellátott az iskolánk, amikkel szintén nagyon elégedettek mind a kollégák mind a növendékek mivel a klasszikus zongora oktatásban is tökéletesen használhatóak. Nem csak használhatóságuk miatt hanem megbízhatóságuk miatt, mivel még egyszer sem történt semmi rendellenesség egyik hangszerrel sem. Ez a stabil állapot mind az akusztikus mind a digitális zongorákra igaz. 

Kapcsolódó címkék

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat January February March April May June July August September October November December