Yamaha P-255 B

Yamaha P-255 hordozható digitális zongora fekete színben

A P-255 kortárs digitális zongora mindenkinek ideális, aki hangszert keres mind komoly gyakorlásra, mind előadásra. Köszönhetően a hordozható kivitelnek, a P-255-ön bárhol játszhatsz, ahol csak akarsz.


Garancia

36 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYEN


Elérhetőség: 2-3 munkanap

Yamaha P-255 B
578 400 Ft

(ÁFA-val)

MennyiségA legjobb hordozható digitális zongora

A P-255 kortárs digitális zongora mindenkinek ideális, aki hangszert keres mind komoly gyakorlásra, mind előadásra. Köszönhetően a hordozható kivitelnek, a P-255-ön bárhol játszhatsz, ahol csak akarsz.

Kielégítő zongora minőség még a gyakorlottabb zongoristáknak is

A GH mechanika nehezebb alsó- és a könnyebb felső regiszterhez tartozó billentyűivel a P-255-ön olyan érzés játszani, mint egy igazi akusztikus zongorán. Mi több, a fehér billentyűk felülete szintetikus elefántcsont érzettel bír, mely kitűnő nedvszívó képességével megakadályozza az ujjak csúszását huzamosabb gyakorlás mellett is. A billentyűk borítása szintén ideális gyorsabb ujj mozgásokhoz, így akármilyen műfajú zenét magabiztosan játszhatsz. A P-255 billentyűzete négy szinten állítható érzékenység szerint. Hanon gyakorlatoknál például, beállíthatsz erősebb billentést vagy feljebb állíthatod a hangerőt, mikor finoman játszol. Ez tőled függ.

Maximum 256 hangos polifónia, túlszárnyalhatatlan a digitális világban

A P-255 az első P-széria modell, mely 256 hangos polifóniával kecsegtet. Köszönhetően a fejlesztésnek, a hangok gyönyörűbbekké váltak, mely zengetésnél a leginkább hallható. És nem kell aggódnod többé a hangok esetleges elhalása miatt, mikor bonyolultabb darabot játszol sok hanggal és pedál használattal. Ez az a tulajdonsága, ami még inkább hasonlatossá teszi a P-255-öt egy akusztikus zongorához.

E magával ragadó zongorán olyan érzés játszani, mint egy koncertzongorán

A P-255 'Pure CF' hangrendszert használ. Mint a Clavinova sokat dicsért hangmintái, e minták is a Yamaha koncertzongora felvett hangjai. Ezáltal könnyen tudja reprodukálni a finom játék árnyalatait illetve az egész dinamikai skála jellegzetességeit, így élvezheted a koncertzongora adta élményeket. Ráadásul, mint az egyedüli modell a P-szériában a következendőkben bemutatott három funkcióval, a P-255 képes még hűbben imitálni a nagy zongora akusztikai tulajdonságait.

Kioldás pont

Ez a funkció felel az apró hang változásokért, mikor hirtelen felengeded az ujjadat a billentyűről. Mi több, különböző effekteket rendel a staccato ill. tenuto hangokhoz.

Pedál rezonancia

E hangeffekt modellezése érdekében a pedál használat alatti rezonáns és a húrok rezonanciája külön felvételre kerülnek, annak arányos lenyomása függvényében.

Húr rezonancia

Amikor a zongora kalapácsa megüti a hozzátartozó húrokat, más húrok szintén átveszik azt. A P-255 funkciója pontosan ezt hivatott modellezni.

Aprólékos akusztikus tervezés a még teltebb hangokért.

A kerek hangszórók természetes módon szólnak és ez a típus lett integrálva a P-255 modellbe. Ennek köszönhetően főképp a mély hangok sokkal teltebben szólnak. A P-255 szintén el van látva magas sugárzókkal, így a magasabb hangok még szebben csillognak. Ráadásul, körültekintően lettek elhelyezve a hangszeren. Ezekkel a digitális újításokkal egy kitűnő hang minőség tükröződik a hangtartomány egészén így téve még kifejezőbbé a hangszert. Mindamellett a 15 wattos hangszórók erőteljes hangzást kölcsönöznek a P-255 modellnek.

Külsőre is méltón felveszi a versenyt egy igazi zongorával

Egyszerű, elegáns kivitelként, a zongorához hasonlatosan a P-255 kerekített külsőt kapott, két színben, feketében és fehérben. Miközben az állító gombok száma redukálva lett, ezzel is egy érettebb megjelenést adva, a kezelhetőség nem szenved csorbát. Továbbá, mint a nagy zongorák esetében, a kottatartóra műbőr borítás került. Az opcionális kiegészítőkkel, mint az L-255-tel illetve LP-255-tel még inkább olyan érzés a P-255 modellen játszani, mint egy igazi zongorán, akár otthon.

Hangszínek és ritmus képletek a kifinomultabb előadásért

Miközben a P-255 ugyanúgy viselkedik, mint egy valódi zongora, még megannyi módon segít is kifejezni a kreativitásodat. Kiváló választás azoknak, akiket a zene széles palettája vonz illetve a lelkes játékosoknak, kik új lehetőségeket kutatnak.

Pörgesd fel előadásodat az előre beprogramozott ritmus kíséretekkel

Büszkén bemutatva az új ritmus kíséret funkció, tíz különböző ritmus mintával vár, amelyek tökéletesen igazodnak a pop, jazz, bossa nova és még megannyi zenei stílusokhoz. Ezekkel a ritmusokkal könnyedén gazdagíthatod előadásodat és hangsúlyozhatod a hangulatát az egyedi dallamoknak. Amikor elindítasz egy kíséretet, a P-255 egy intro bejátszással kezdi, majd mikor leállítod, a hangszer stílusosan le is zárja azt. Ez a lehetőség tökéletes saját magukat kísérő énekeseknek vagy más élő produkciókhoz is. Mindamellett a tempót külön állíthatod, így metronóm gyanánt is használhatod, feldobva a gyakorlást.

Hangszínek tárháza

A zongora hangszínek mellett élvezheted a játékot egy orgonán, hegedűn, szintetizátoron, basszusgitáron, a P-255 széles hangszer választékán. Ez a digitális zongora lehetővé teszi hogy kiválaszd a megfelelő hangot a saját számodhoz és akár egymás mellé rendelve őket további izgalmas hangzásokat fedezhetsz fel a zongora mellett.

Hang beállítása különböző térhatások szerint

A P-255 szintén az egyetlen hangszer a P-szériában, mely lehetőségeket kínál kényelmesen beállítani a hangszínt, azok hangerejét és több alapvető beállítást, játék közben. Összességében, a P-255 magas szinten alkalmazkodik bárminemű egyéni igényekhez.

EQ csúszkákkal az ízlésed vagy a térhatások szerint

A P-255 három EQ csúszkával rendelkezik - külön a mély, közép illetve magas tartományokhoz. Finoman mozgatva őket könnyedén beállíthatod a digitális zongora hangját úgy, ahogy az neked tetszik vagy, ahogy az, az akusztikus környezethez jobban igazodik. De nem csak ez teszi előadásodat kellemesebbé, emellett segít kifejezni önmagadat egy egyedüli módon. Például, csak ezzel az egy hangszerrel, csillogó, fényes hangokon tudsz játszani, ami egy tiszta, illetve egy erőteljesebb beállításnál egy átütő hangzást kölcsönöz.

'Sound Boost' a dinamikusabb, nagyszerűbb fellépésért

Csak egy gombnyomással, a P-255-öt felerősítheted az integrált 'Sound

Boost' funkcióval. Ahelyett hogy szimplán feltekernénk a hangerőt, ez a lehetőség tisztább hangot eredményez, mely megőrzi dinamikáját anélkül hogy közben kevésbé válna kifejezővé. Ilyen módon gyönyörűen szólaltatja meg mind a hangosabb illetve halkabb hangokat. Amikor másokkal játszol együtt, a 'Sound Boost' funkció kiemeli a szólódat vagy ugyanúgy a kíséretedet tágasabb helyszínen vagy, ha énekesként kíséred magad, ad egy szép, karakteres támogatást.

Még több további funkció a zavartalan előadásért

Amikor a P-255 csatlakoztatva van külső hangfalakhoz, a beépített hangszórói elnémulnak, továbbá, a kezelő panel átmenetileg lezárható, mellyel el lehet kerülni egy véletlenül lenyomott gomb miatt történő beállítás módosulást. Köszönhetően e funkciónak a P-255 digitális zongorán semmi sem zavarhatja meg előadásodat.

Hangrögzítés és a felvett darabok visszajátszása USB flash memóriáról

A P-255 audio fájlként képes tárolni játékodat egy külső flash memórián. Korábban ehhez szükség volt különböző külső eszközökre, ma már bármilyen flash memória csatlakoztatható a hangszerhez közvetlenül USB csatornán keresztül. Köszönhetően a .wav formátumnak, könnyedén vissza tudod játszani az elmentett dalokat számítógépen is vagy bármilyen hordozható zene lejátszón. Ez nagyban segít ellenőrizni a fejlődésedet összehasonlítva az újabb felvételeidet a régebbiekkel, valamint megosztani azokat a barátaiddal és élvezni a zenédet számtalan módon.

Saját, intuitív kezelő alkalmazás

Egyszerűen, ingyenesen letöltve a P-255 Controller alkalmazást az iPhone vagy iPad készülékedre, a digitális zongora megannyi funkcióját irányíthatod e megkapó felületű app segítségével. A vizuális megközelítés kiemeli azokat a konfigurációs lehetőségeket is, melyeket talán ki sem próbáltál előtte és ezek a funkciók - melyek csakis a digitális zongorákon elérhetők - teszik gazdagabbá az élményt, amikor játszol. Emellett még használhatod az alkalmazást elmenteni illetve előhívni kedvenc beállításaidat, amikor csak arra szükséged van.
*megfelelő Apple kiegészítő csomag vagy Yamaha kábel, mint az iMX1 vagy i-UX1 kábelek szükségesek a csatlakozáshoz.

Size/Weight

DimensionsWidth 1,333mm (52-1/2”)
Height 148mm (5-13/16”)
Depth 351mm (13-13/16”)
WeightWeight 17.3kg (38 lbs., 2 oz)

Control Interface

KeyboardNumber of Keys 88
Type Graded Hammer (GH) Keyboard with Synthetic Ivory Keytops
Touch Sensitivity Soft, Medium, Hard, Fixed
DisplayType LED
Size 7-Segment
PanelLanguage English

Voices

Tone GenerationPiano Sound Pure CF Sound Engine
Stereo Sustain Samples Yes
Key-off Samples Yes
String Resonance Yes
Damper Resonance Yes
PolyphonyNumber of Polyphony (Max.) 256
PresetNumber of Voices 24 ( Grand Piano: 4, E.Piano: 4, Organ: 4, CLV/VIB: 4, Others: 8 )

Effects

TypesReverb 4 types ( Room, Hall1, Hall2, Stage )
Chorus Yes
Equalizer 3 bands
Phaser Yes
Rotary Speaker Yes
Tremolo / Auto Pan Yes
SOUND BOOST 3 types
FunctionsDual/Layers Yes
Split Yes

Rhythm

PresetNumber of Rhythm 10
Functions Start/Stop, Intro/Ending

Songs

PresetNumber of Preset Songs 24 Voice Demo Songs, 50 Piano Preset Songs
RecordingNumber of Songs 10
Number of Tracks 2
Data Capacity approx. 1.5 MB (approx. 550KB/Song)
Compatible Data FormatPlayback SMF (Format 0, Format 1)
Recording SMF (Format 0)
Other Functions Part Cancel, A-B Repeat, Start/Stop with pedal, Changing Voice & tempo after recording

Functions

Overall ControlsMetronome Yes
Tempo Range 5 - 500
Transpose -12 to 0, 0 to +12
Tuning 414.8 - 440 - 466.8 Hz
Scale Type 7 types

Storage and Connectivity

StorageInternal Memory approx. 1 MB
External Drives USB Flash Memory (optional)
ConnectivityDC IN DC IN 16V
Headphones x 2
Sustain Pedal Yes
Pedal Unit Yes
MIDI In/Out
AUX IN Yes
AUX OUT [L/L+R][R]
USB TO DEVICE Yes
USB TO HOST Yes

Amplifiers and Speakers

Amplifiers 15W x 2
Speakers (10cm + 2.5cm) x 2

Power Supply

Power Supply AC Power Adaptor (PA-300C or an equivalent recommended by Yamaha)
Power Consumption 15W (when using the PA-300C)
Auto Power Off Function Yes

Accessories

Included AccessoriesMusic Rest Yes
Pedal/Footswitch FC4

Songs (Audio)

Recording Time 80 minutes/Song
Compatible Data FormatRecording .wav (44.1 kHz sample rate, 16-bit resolution, stereo)
Playback .wav (44.1 kHz sample rate, 16-bit resolution, stereo)

Az ábrázolt színek és felületek eltérhetnek a termékek színeitől és felületeitől

Kapcsolódó termékek

4 hasonló termék: