Yamaha Clavinova CLP-625 B


KIFUTOTT MODELL,NEM RENDELHETŐ

  •     CFXS és Bösendorfer Imperial hangminták
  •     256 hang polifónia
  •     Súlyozott kalapácsmechanika 3 (GH3X) szintetikus elefántcsont borítású billentyűzettel
  •     Akusztikai Optimalizáló
  •     Intelligens akusztikai vezérlés (IAC)

Garancia

60 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYEN


Yamaha CLP-625 B
548 000 Ft

(ÁFA-val)

MennyiségA világ egyik legkiválóbb zongora hangja

Két világhírű koncertzongorával a billentyű lenyomásánál, a CLP-széria lehetővé teszi kiválasztani a tökéletes zongorahangzást bárminemű zenéhez, amelyet szeretne játszani.

Egyszerű hangmintáknál jócskán többet kínálva, a CLP-600 széria részlet gazdagon reprezentálja a Yamaha CFX koncertzongora és a legendás Bösendorfer Imperial hangjait.

Az elismert CFX erőteljes tonalitása

A Yamaha kilencedik koncert zongorája, a CFX szikrázó magas hangjaival és gazdagon rezonáló basszus hangjaival a legmagasabb kívánalmaknak is eleget tesz bármely koncertteremben. A 2010-ben megrendezett Nemzetközi Chopin Zongoraverseny nyertese is a CFX zongorát választotta, mellyel szintén kivívta az elismerést, mint a modern idők egyik legkiválóbb zongorája.

A Bösendorfer Imperial legendás hangja

Az eredetileg 1828-ban alapított Bösendorfer manufaktúra egy egyedülálló helyet képvisel a zongorakészítők között, a világon az egyetlen gyártó, mely még mindig őrzi a bécsi kézzel készített stílus hagyományát, így megalkotva a jól ismert „Bécsi Hangot” az egyedülállóan lágy mély, ill. éneklő magas hangokkal és tónusában gazdag hangzásával. A Bösendorfer zongorák fejlődésére nagyban hatással voltak híres zeneszerzők, mint Brahms és Johann Strauss, míg végeredményül később az egyetlen zongora lett, mely ellen tudott állni Liszt Ferenc frenetikus játékának.

Hű maradva eme aprólékos formatervezés és kivitelezés hagyatékához, minden egyes Bösendorfer hangszer hosszú, fáradhatatlan kézműves munkával nyeri el végső formáját, kiemelten tapasztalt mesteremberek kezei által. 2008-ban, a Bösendorfer a Yamaha Egyesület tagjává vált és 2014-ben a nagy becsben tartott Bösendorfer Imperial hangja részévé lett a CLP széria hangkészletének.

Clavinova technológia
Innováció egy hatékony teljesítmény érdekében

A Clavinova egy innovatív vonala a digitális zongoráknak, mely folyamatosan fejlődik, míg biztosítja a koncert zongora billentés és hang érzetét – az egyedüli jelképét egy zongora kivételességének. Ez az autentikus zongora élmény mindannak a tudásnak és szakértelemnek a gyümölcse, melyet a Yamaha az elmúlt 125 évben tudhat magáénak az akusztikus zongora készítés terén. Hasznosítva a művészet szellemében alkalmazott technológiát, a Clavinova digitális zongorák mindenkit egy inspiráló élményre hívnak, kezdőktől a haladókig.

A staccato-tól a legato-ig, messzemenően kifejező hang, mely a zongorista mozdulatát tükrözi

A Yamaha „Smooth Release” technológiája segítségével, a metsző zörej is megjelenik, mely staccato játéknál jellemző csakúgy, mint egy hosszan elnyújtott hang esetében is. Ez biztosítja a részlet gazdag hangképet a zongorista billentése szerint.


Gördülékeny tonális átalakítás tökéletesen illeszkedve a billentéshez


Egy akusztikus zongora hangja hosszú idő elteltével veszít erejéből. A zongoristák beállíthatják a hangerőt , csak, mint a dinamikát elérve így mind a matt ill. csillogó hangzásokat, mindezt egyszerűen  a billentyűre mért nyomással.
A Clavinova hosszú, alaposan rögzített zongora hangjaival részletesen reprodukálja azt és hasznosítja a Yamaha technológiáját megalkotva egy hatékony tonális átvezetést a zongorista billentésének reakciójában. Ráadásul, a Clavinova hangszerei több ízben lettek tesztelve és beállítva számos zongorista által annak érdekében hogy a végső élmény a lehető legközelebb álljon az akusztikus zongoránál tapasztaltakhoz.


Kioldás-pont minták


Abban a pillanatban, amikor a zongorista ujjai felemelkednek a zongorabillentyűkről, apró változások történhetnek a hangszer hangjában, csakúgy, mint amikor az aktívan lenyomott pedál tompítja a húrokat. A kioldás-pont minták pontosan ezeket a zörejeket hivatottak hűen reprodukálni, ezzel is lehetővé téve a még inkább valósághű előadást.


’Graded Hammer 3X’ (GH3X) mechanika


A Clavinova billentyűzetét zongoristák magasztalják a teljesítményéért, mivel könnyen el is tudja felejtetni hogy egy digitális zongorán történik az előadás az autentikus, billentésre adott reakciójával és természetes visszarendeződésével. Hasznosítva az eredetivel megegyező kalapács-rendszert, a GH3X billentyűzet pontosan modellezi a basszus hangoknál tapasztalható nehezebb érzetet és a magas hangoknál a könnyebb érzetet.


Clavinova billentyűzetének kioldás mechanikája


A zongora kioldás mechanikája rántja vissza a kalapácsokat a húroktól, rögtön a megütés pillanata után, bárminemű, a húrok rezonálása közben fellépő interferencia elkerülése érdekében. Ez a mechanika kivált egy enyhe metsző érzetet, legjobban észrevehető, mikor a billentyű finoman kerül lenyomásra. Amióta a ’Real Grand Expression’ egy kitűnő hangot, billentést, pedált nyújt, elkötelezetten alkották meg hozzá a kioldás mechanikát, mely egy kitűnő játszhatóságot, repetíciót és reakciót kölcsönöz mindennemű nehézség nélkül. Formatervezésük biztosítja hogy érzékelhetőségük csak a legfinomabb billentésnél jelentkezik, mint az akusztikus zongoránál.


Szintetikus elefántcsont és ébenfa billentyű felületek – öröm még órák múltán is az előadás

Az ujjaink érzékenyebbek, mint gondolnánk és a zongoristák számára a zongorabillentyű összetétele kulcsfontosságú. A GH3X mechanika fehér billentyűi a Yamaha saját fejlesztésű, kiváló minőségű szintetikus elefántcsont hatású, míg a fekete billentyűk, ébenhatású bevonatot kapnak. Ezek a szintetikus felületek tapinthatóan emlékeztetnek a korábbi akusztikus zongorák billentyűire. Nedvszívó hatásuknak köszönhetően segítenek megakadályozni az ujjak csúszását akár több órás gyakorlás során is, így végig megmarad az ideális tapadás. Több mint egy évszázados tapasztalatával az akusztikus zongorák gyártásának terén, a Yamahának saját fejlesztésű technológiájával sikerült megalkotnia egy természetes és kényelmes billentyű bevonatot. Az érzet mellett megjelenésében és finom szerkezetében sem összehasonlítható más digitális zongorákkal és biztosan inspirálni fogja a zongoristákat, amint ezt megtapasztalják.


Billentyűzet stabilizátorok - egyedi Yamaha mechanika a stabilitásért és tartósságért

A billentyűzet eleget tesz annak a létfontosságú mozzanatnak, amikor az ujjbegyektől érkező érzetet átalakítja hanggá és ezért nagyon stabilnak kell lennie ahhoz, hogy biztosítsa az ideális viszonyokat hosszabb előadások során is. Ennek érdekében építette be a Yamaha ezeket a stabilizátorokat mind a 88 billentyűnél, ezzel kínálva egy természetes billentést és stabilitást, tartósságot.


Teljes hangszertest rezonancia – csak, mint egy nagy zongoránál


Hasonlóan egy akusztikus zongorához,     A Clavinova hangszerek is gondosan vannak beállítva, mind a hangszórók elhelyezése, mind pedig a megfelelő anyagválasztás biztosítja hogy az egész hangszer optimálisan rezonáljon. A CLP600 széria nagyobb modelljei saját fejlesztésű DSP rendszerekkel, erősítőkkel és hangszórókkal vannak ellátva.  Ezek nagyban fejlesztik a hangképet, melynek köszönhetően a kiérkező jel tökéletes szinkronban éri el az előadó fülét.


Akusztikus optimalizálás


A hangszórók úgy kerültek elrendezésre, ha más nincs is beállítva, a jel mindenképpen felerősödik a hangszertest frekvenciáján. Fordítva, a testen belül csöveket alkalmazva ugyanezen frekvencián képes csökkenteni azt. Ez a fajta optimalizálás e jelenséget hasznosítja.
Ez a fejlesztés a Yamaha alapos belső akusztikai jellemzőkre irányuló szakértelmén alapul.


Tökéletesen magával ragadó koncert élmény, akár fejhallgatóval

A Yamaha fejlesztett binaurális rögzítő technológiája most először elérhető a Clavinova széria modelljein is. E technológia a Yamaha elismert CFX koncert zongora hangjait használja, speciális mikrofonokkal felvételezve azokat, mely rögzít minden olyan helyi részletet, amit az emberi fül felismerhet. Az elkészült hangminta oly természetes, hogy hamarosan megfeledkezhet arról hogy fejhallgatót visel. Most már fejhallgatóval vagy anélkül, teljeséggel élvezheti a koncert zongora élményt az otthonában is.


Sztereó optimalizálás

A fejhallgató használatakor a Stereophonic Optimizer egy szórt hangot biztosít, mely hatásában olyan, mint, ha egy akusztikus pianínó előtt ülne. Ez egy kényelmes, természetes élményt nyújt, mely megszünteti a fejhallgatóval való játék hátrányait.


Több csatornás felvevő


A felvevő funkció a Clavinova hangszerein egyetlen érintéssel aktiválható, mely hasznos, amikor objektíven akarja ellenőrizni az eljátszott részletet*. Ráadásul, külön 16 csatornán lehet szimultán módon felvételeket készíteni, így a két kéz játéka külön is rögzíthető vagy a már meglévő részre újakat lehet felvenni akár más hangszíneken.
*A felvétel MIDI fájlként készül, akár közvetlenül külső adathordozóra is. A visszajátszás kompatibilis szoftvert igényel.


USB Audio felvevő


Rögzítse felvételét külső USB flash eszközre audio fájlként, melyet szintén le tud menteni számítógépre és megoszthatja ismerőseivel.

Specifikációk

Size/Weight

DimensionsWidth 1,350 mm (53-1/8") (Polished finish: 1,353 mm (53-1/4"))
Height 831 mm (32-11/26") (Polished finish: 832 mm (32-3/4"))
Depth 414 mm (16-5/16") (Polished finish: 415 mm (16-5/16"))
WeightWeight 43.0 kg (94 lb, 13 oz) (Polished finish: 45.0 kg (99 lb, 3 oz)]

Control Interface

KeyboardNumber of Keys 88
Type GH3X (Graded Hammer 3X) keyboard: synthetic ebony and ivory keytops, escapement
Touch Sensitivity Hard/Medium/Soft/Fixed
PedalNumber of Pedals 3
Half Pedal Yes
Functions Damper, Sostenuto, Soft
PanelLanguage English

Cabinet

Key CoverKey Cover Style Sliding
Music Rest Yes
Music Braces Yes

Voices

Tone GenerationPiano Sound Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial, CFX Binaural Sampling
Binaural Sampling Yes
Key-off Samples Yes
String Resonance Yes
Damper Resonance Yes
PolyphonyNumber of Polyphony (Max.) 256
PresetNumber of Voices 10

Effects

TypesReverb 4
Intelligent Acoustic Control (IAC) Yes
Stereophonic Optimizer Yes
FunctionsDual/Layers Yes
Duo Yes

Songs

PresetNumber of Preset Songs 50 Piano Preset Songs, 10 Voice Demo Songs
RecordingNumber of Songs 1
Number of Tracks 2
Data Capacity 100 KB/Song (Approx. 11,000 notes)
Compatible Data FormatPlayback SMF (Format 0, Format 1)
Recording SMF (Format 0)

Functions

Overall ControlsMetronome Yes
Tempo Range 5 ‒ 280
Transpose -6 ‒ 0 ‒ +6
Tuning 414.8 ‒ 440.0 - 466.8 Hz

Storage and Connectivity

StorageInternal Memory Total maximum size approx. 900 KB (User song: One song approx. 100 KB, Loading song data from a computer: Up to 10 Songs)
ConnectivityHeadphones Standard stereo phone jack (x 2)
USB TO HOST Yes

Amplifiers and Speakers

Amplifiers 20 W x 2
Speakers 10 cm x 2
Acoustic Optimizer Yes

Power Supply

Power Consumption 12 W (When using AC adaptor PA-300C)
Auto Power Off Yes
Power SupplyAdaptors PA-300C or an equivalent recommended by Yamaha

Accessories

Accessories Owner’s Manual, “50 Classical Music Masterpieces” (music book), Quick Operation Guide, Bench (included or optional depending on locale), Online Member Product Registration, AC adaptor PA-300C or an equivalent, Power cord (included or optional depending on locale)

Az ábrázolt színek és felületek eltérhetnek a termékek színeitől és felületeitől

Kapcsolódó termékek

4 hasonló termék: