Yamaha Clavinova CLP-675 RW

Yamaha CLP-675 digitális zongora rózsafa színben

  • CFX és Bösendorfer Imperial hangminták
  • 256 hang polifónia
  • NWX (Természtes fa X) billentyűzet szintetikus elefántcsont billentyűzet borit
  • 88-billentyű lineáris súlyozott kalapácsmechanika
  • GP Response Damper Pedal
  • Intelligens akusztikai vezérlés (IAC)
  • 303 oktató dal
  • 3-utas hangfalak

Garancia

60 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYEN


Elérhetőség: 2-5 munkanap

Yamaha CLP-675 B
1 181 700 Ft

(ÁFA-val)

MennyiségA "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongora játékérzetét nyújtja.


Real Grand Expression. Ez a kifejezés a Clavinova kifejezőkészségét határozza meg. Itt nemcsak a hang, a billentés és a pedálok abszolút érvényesüléséről van szó, hanem olyan technológiák alkalmazásáról, melyeket speciálisan az akusztikus zongoragyártás során fejlesztettek ki azzal a céllal, hogy ezt a három összetevőt egyetlen hangszerbe ötvözzék. A billentésnek és a pedál játékérzetének köszönhetően a zongora pontosan a kívánt hangot adja vissza. Játék közben teljesen azt fogja érezni, mintha igazi zongorán játszana.


A világ legjobb koncertzongoráinak a hangzása


A méltán elismert CFX és a Bösendorfer Imperial zongorák jól felismerhetőek jellegzetes, változatos hangszínkészletükről, finom, könnyű, lágy hangjukról. A 2010-es Nemzetközi Chopin Zongoraverseny győztesének a Yamaha legjobb koncertzongorájára, a CFX-re esett a választása, a Bösendorfer Imperial márkanév is hosszú története során kivívta a zongoristák elismerését.Mindkét kiváló zongora hangszínei megtalálhatóak a Clavinovában. A rendkívül tapasztalt zongoratechnikusok által tökéletesen behangolt hangszer minden egyes billentyűjének a hangját egyenként digitalizáltak, így a Clavinova képes pontosan visszaadni a hangszerek egyedi hangkarakterisztikáját.A Clavinova hangszerrel egyszerre élvezheti a CFX és a Bösendorfer Imperial különlegesen magávalragadó hangját.

VRM fizikai modellezés - a zongora teljes szekrényének jellegzetes rezgése


A zongorában a hang a hangszer belsejében rezeg, és itt épül fel a gazdag, szép zengés, melyből kialakul a hallgató számára is jellegzetes hang.

Ezt a jelenséget képes tökéletesen reprodukálni a Clavinova a Virtuális Rezonancia Modellezés (VRM) technológiája, mely pillanatról-pillanatra összehasonlítja a 88 billentyűhöz tartozó minden egyes húr állapotát, ezáltal élénken, változatosan kifejezően lehet játszani, mindez megjelenik azokban a szinte végtelen számú tényezőben is melyek szerepet játszanak a zongorázásban - pl. a hangmagasság, a lenyomott billentyűk száma, az ütés erőssége és a pedál időzítése.

Az ábrán látható, hogy egy zongora belsejében, hogyan rezeg a hang és az is, hogy ezt a feladatot a VRM, hogyan oldja meg.

A staccato-tól a legato-ig— hihetetlenül kifejező megszólalás


A Yamaha Smooth Release technológiának köszönhetően a Clavinova kristálytiszta staccato játékot és akár a billentyűk felengedése után még hallható hangot is képes reprodukálni. Ez a hangszer a zongorista játékának a legapróbb ujjmozdulatait is hűen szólaltatja meg.


Az egyenletes hangszínátmenetek tökéletesen megfelelnek a billentyű lenyomásának


A zongorista megváltoztathatja a hangerőt, illetve a dinamikát - egyszerűen a billentyűk lenyomásának erősségével érheti el a lágy és fényes csillogó hangzást.A Clavinova hosszú, gondosan digitalizált, részletgazdag zongora mintákat tartalmaz, a Yamaha egyedi technológiájának köszönhetően pedig a játékos a billentés erősségével képes egyenletes hangtónus átmeneteket megszólaltatni.

Key-Off hangminták


Amint a zongorista felengedi ujjait a billentyűkről, a tompító ráereszkedik a húrokra és lenémítja a hangot. Az úgynevezett Key-Off hangminták éppen ezeket a hangokat tartalmazzák és megszólalásukkal még több realizmust visznek a zongora hangjába.
256 hang polifónia
A magas polifónia szám lehetővé teszi, hogy a hangok kihagyása nélkül, egyszerre tudjanak megszólalni.


Natural Wood X (NWX) billentyűzet


Valódi fa (NWX) billentyűzet létrehozásában a Yamaha felhasználta a több mint száz éves múltra visszatektintő zongoragyártásban szerzett tapasztalatait. A zongorák speciális anyagszárítási eljárásával szárították az NWX billentyűzet faanyagát is.Alkalmazva a zongorák kalapácsmechanikás rendszerét és rugómentes mechanizmusát, a NWX működése pontosan reprodukálja az akusztikus zongora mechanikáját: a mélyebb hangoknál nehezebb, a magasabb hangoknál könnyebb a billentyűk járása. Továbbá a billentyűzet mozgását, állapotát három érzékelő figyeli, értelmezi, annak érdekében, hogy minél hasonlóbb legyen a zongora működéséhez.Az új fejlesztésű NWX billentyűzet rendelkezik a kiváltópontos mechanikával, ez azt jelenti, hogy a billentyű lenyomásának utolsó fázisában tapasztalható egy kis kattanás, ez pedig úgy lett tervezve, hogy ez a hatás az igazi zongorához hasonlóan csak a leggyengébb billentyűleütéskor észlelhető.

Szintetikus elefántcsont borítású billentyűzet - több órányi zongorázás után még mindig élvezet rajra játszani


Visszaadja az egykoron csak a legjobb zongorák billentyűzetére jellemző elefántcsont borítás jellegzetes tapintását. A felület a zongorázáshoz a legideálisabb anyaggal van bevonva, amely megakadályozza, hogy az ujjak több órás gyakorlás után is csússzanak.


Billentyű ellensúlyok


A zongora billentyűibe épített ellensúlyok kiegyenlítik a kalapácsok súlyát és a halk részeknél még precízebb és kifinomultabb játékot tesznek lehetővé. A Clavinovákban található gondosan beállított ellensúlyok segítségével a pianissimok még könnyű billentés esetén is egyszerűen megszólaltathatóak, a gyorsabb futamoknál a billentyűk mozgása kedvezőbb. A Clavinova billentyűzetét úgy alakítottuk ki, hogy optimális egyensúlyt biztosítson, kiemelve ezáltal a kiváló játékérzetet és a zongora billentést.

88-billentyű lineáris súlyozott kalapácsmechanika


Hűen adja vissza minden egyes billentyű súlyozását, mozgását. Nincs két egyforma billentyű

A GP Response Damper Pedal igazi zongora pedál játékérzetet nyújt


A CLP-575 megtalálható GP Response Damper Pedal, mely pedáljátéka megegyezik a zongoránál tapasztalhatóval, az elején könnyű majd fokozatosan nehezedik a pedál lenyomása. Így, a zongoristák hozzá szokhatnak az pedállal kapcsolatos apró technikai lehetőségekhez is.
A zongora nyomásérzete és szabályozhatósága a fél pedál, aprólékos hangszínárnyalatok megjelenítését teszik lehetővé


Teljes zongoratest rezonancia, éppen úgy, mint egy akusztikus zongoránál


Az akusztikus zongorákhoz hasonlóan a Clavinova hangszerek rezgését is a legoptimálisabbra állították be, a hangszórók megfelelő elhelyezésével és az anyagok gondos kiválasztásával. A zongora hangképének elérése érdekében ezekben a hangszerekben akusztikus nyílások találhatóak (Tone Escapement), melyek lehetővé teszik, hogy a hang ne maradjon a hangszer belsejében, hanem közvetlenül a hallgatósághoz jusson el.

2-utas hangfalak


A csodálatos hangzás érdekében külön sugárzók a magas és közép frekvenciákra.

Akusztikai Optimalizáló—A kiegyensúlyozott hang biztosítéka


A Clavinova hangszerekben található az Akusztikai Optimalizáló, mely a hang és hangszín egyenletes áramlásáért felelős.Az új technológia - a Yamaha hangszerekkel kapcsolatos legbensőbb információk ismeretében kifejlesztett Akusztikai Optimalizáló természetes, egyenletes hangképet sugároz.

Egyéb tulajdonságok

Könnyen használható interface
A könnyen olvasható LCD és logikus kialakítás egyszerű kezelésnek köszönhetően több idő marad a zenélésre.


Változatos zongora leckék
Zongoragyakorlatok a megfelelő technika felépítése érdekében a következő szerzőktől: Hanon, Bayer, Czerny és Burgmüller.


Játsszon a ritmusokkal együtt
Játszon különféle ritmusokra, például: jazz, pop, latin ...


Több sávos dalfelvétel
A Clavinova digitális zongorákban található felvevővel egyetlen gombnyomással rögzítheti játékát* és ezáltal objektív képet kaphat előadásáról. Továbbá, maximum 16 sávra vehet fel, melyeket egyszerre le is játszhat, a felvétel történhet külön kezekkel, vagy az úgynevezett "overdub" technikával is külön hangszínek rögzítésével.
* A felvételek MIDI formátumban készülnek, és akár az USB flash memóriára is rögzíthetőek. A felvett anyag számítógépen történő lejátszásához szükséges lesz a számítógépére telepített kompatibilis lejátszó szoftverre is.


USB Audio Felvétel
Rögzítse játékát USB flash memóriára, készítsen audió fájlokat (WAV formátumban) a számítógépére, ossza meg felvételeit vagy írja ki őket egy CD-re.


Választékos Keyboard hangszínek
A világklasszisnak számító zongora hangszínek mellett a Clavinova CLP sorozat még számos lenyűgöző hangszínnel büszkélkedhet, pl. elektromos zongora és sokféle orgona hangszínnel. Élvezze a választás szabadságát, keresse meg a játszani kívánt zenei műfajnak legmegfelelőbb hangszínt.


Az új zengetés teret, térbeliséget ad a hangszernek
Az új zengetések lehetővé teszik, hogy olyan környezetet varázsoljanak a zongorajátékos köré, mintha koncertteremben lenne, vagy mintha az orgonista egy székesegyházban játszana.A Clavinova sorozatban található különleges effektek mélységet és teret adnak a hangszer hangjához és még saját otthonába is varázsolhatja a koncerttermek hangulatát.

Intelligens Akusztika Vezérlés (IAC) - tökéletes az otthoni zenéléshez
Különösen hasznos funkció az állítható hangerő, hiszen otthonában nem mindig van lehetősége hangosan zenélni. Nagyon gyakran alacsony hangerőnél a mély és a magas frekvenciák nem hallatszanak megfelelően. A jelenség megoldására született az Intelligens Akusztika Vezérlés (IAC), mely automatikusan kiegyenlíti a problémás frekvenciákat bármely hangerőnél.


Stereophonic Optimizer—eddig nem tapasztalt fejhallgató élmény
Az egyedi Yamaha Stereophonic Optimizer teljesen új megközelítésbe helyezi a hang térbeli elhelyezését, a fejhallgatón keresztül eddig nem tapasztalt zongorázási élményben részesülhet.

Size/Weight

DimensionsWidth 1,461 mm (57-1/2") (Polished finish: 1,466 mm (57-11/16"))
Height 967 mm (38-1/16") (Polished finish: 970 mm (38-3/16"))
Depth 465 mm (18-5/16") (Polished finish: 465 mm (18-5/16"))
WeightWeight 69.0 kg (152 lb, 2 oz) (Polished finish: 71.0 kg (156 lb, 8 oz)]

Control Interface

KeyboardNumber of Keys 88
Type GrandTouch Keyboard: wooden keys (white only), synthetic ebony and ivory key tops, escapement
Touch Sensitivity Hard2/Hard1/Medium/Soft1/Soft2/Fixed
88-key Linear Graded Hammers Yes
PedalNumber of Pedals 3
Half Pedal Yes
Functions Sustain (Switch), Sustain Contin uously, Sostenuto, Soft, Expression, Pitch Bend Up, Pitch Bend Down, Rotary Speed, Vibe Rotor, Song Play/Pause
GP Response Damper Pedal Yes
DisplayType Full Dots LCD
Size 128 x 64 dots
Language English, Japanese
PanelLanguage English

Cabinet

Key CoverKey Cover Style Sliding
Music Rest Yes
Music Braces Yes

Voices

Tone GenerationPiano Sound Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial, CFX Binaural Sampling
Binaural Sampling Yes (CFX Grand Voice only)
Key-off Samples Yes
Smooth Release Yes
VRM Yes
PolyphonyNumber of Polyphony (Max.) 256
PresetNumber of Voices 36

Effects

TypesReverb 6
Chorus 3
Brilliance 7
Master Effect 11
Intelligent Acoustic Control (IAC) Yes
Stereophonic Optimizer Yes
FunctionsDual/Layers Yes
Split Yes
Duo Yes

Songs

PresetNumber of Preset Songs 19 Voice Demo Songs + 50 Classics + 303 Lesson Songs
RecordingNumber of Songs 250
Number of Tracks 16
Data Capacity Approx. 500KB/Song
Compatible Data FormatPlayback SMF (Format 0, Format 1)
Recording SMF (Format 0)

Functions

Piano Room Yes
USB Audio RecorderPlayback .wav (44.1 kHz sample rate, 16-bit resolution, stereo)
Recording .wav (44.1 kHz sample rate, 16-bit resolution, stereo)
Overall ControlsMetronome Yes
Tempo Range 5 ‒ 500
Transpose -12 ‒ 0 ‒ +12
Tuning 414.8 ‒ 440.0 - 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments)
Scale Type 7 types
Other Control Tuning, Scale Type, etc.
Rhythm 20
Bluetooth Yes

Storage and Connectivity

StorageInternal Memory Total maximum size approx. 1.5 MB
External Drives USB flash drive
ConnectivityHeadphones Standard stereo phone jack (x 2)
MIDI [IN] [OUT] [THRU]
AUX IN Stereo Mini
AUX OUT [L/L+R] [R]
USB TO DEVICE Yes
USB TO HOST Yes

Amplifiers and Speakers

Amplifiers (35 W + 50 W + 20 W) x 2
Speakers (16 cm + 8 cm + 5 cm) x 2
Acoustic Optimizer Yes

Power Supply

Power Consumption Power consumption is described on or near the name plate, which is at the bottom of the unit.
Auto Power Off Yes

Accessories

Accessories Owner’s Manual, Warranty*, “50 Classical Music Masterpieces” Music Book, Online Member Product Registration, Bench*, Power cord *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer.

Az ábrázolt színek és felületek eltérhetnek a termékek színeitől és felületeitől

Kapcsolódó termékek

4 hasonló termék: