Korg SP-280

Korg SP-280 digitális zongora

・Gazdag és dinamikus akusztikus zongora hang, mely élvezetessé teszi a játékot
・Autentikus Vintage elektromos zongora hangok, elsősorban élő előadásra
・Nagy teljesítményű erősítő egység, hogy elég hangos legyen
・Stílusos megjelenés
・Natural Weighted Hammer Action (NH) billentyűzet, mely a valódi akusztikus zongorák játék érzetét kelti
・Könnyű és ezért könnyen szállítható

Garancia

24 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYEN


217 900 Ft

(ÁFA-val)

MennyiségGyönyörű zongora hang, elegáns forma, stílusos megjelenés

A zongoristák rajonganak az olyan hangszerért, melynek hangja és játék érzete a valódi koncert zongorára emlékeztet. A Korg SP-280 gyönyörű megjelenése mellett olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amely ideális hangszerré teszi akár otthonában, akár szinpadon használja.

Gazdag és dinamikus akusztikus zongora hang, mely élvezetessé teszi a játékot

Az előadásmód dinamikájától függően a négy zongora minta közül a megfelelő kiválasztásával az SP-280 egy valódi akusztikus zongora játékérzetét kelti. A kényes pianissimo-tól a dinamikus fortissimo-ig, a megszólaló hang karaktere a játéknak megfelelően változik. A "Grand Piano" hangszín hűen adja vissza az akusztikus zongora Damper pedáljának megnyomásakor keletkező rezgéseket, növeli a zongora hangzás által nyújtott élményt és így élvezetesebbé teszi a játékot

Autentikus Vintage elektromos zongora hangok, elsősorban élő előadásra

A tervezés során különös figyelmet fordítottak a kiváló minőségű elektromos zongora hangszinekre. Az elektromos zongora hangok reprodukálásakor nemcsak az a fontos, ahogyan a hang a billentyű lenyomására reagál, hanem azok a finom hangok is lényegesek, amelyek a billentyű felengedésekor keletkeznek. Hat féle elektromos zongora áll rendelkezésre, ezeket a hangszíneket a 60-as és 70-es évek pop zenéjében, illetve a Soul zenében használták és használják ma is.

30 kiváló minőségű hangszín

Az akusztikus és elektromos zongorahangokkal együtt, az SP-280-ban 30 kiváló minőségű hangszín, többek között orgona, klavinova, csembaló, vonós, stb. található. A Layer mód lehetővé teszi, hogy egyszerre két hangszínt szólaltasson meg, a Partner módnak köszöngetően pedig a billentyűzet bal és jobb területre osztható fel, így ugyanabban a hangmagasság tartományban - egyidőben - két ember játszhat. A két fejhallgató aljzat lehetővé teszi, hogy az SP-280 hangját mind a két játékos élvezhesse.

Három effekt

A hangszerben három effekt található: a Brilliance, melynek segítségével beállíthatja a hangszín fényességét, a Reverb, mely a koncerttermek természetes térhatását (zengését) szimulálja, és a kórus, mely teresebbé teszi a hangzást. Nagy teljesítményű erősítő egység, hogy elég hangos legyen Az SP-280 két beépített erősítője 2 x 22 W kimeneti teljesítményt szolgáltat, ez kategóriájában a legmagasabb. Telt hangzásának, meleg mély tónusának és csillogó magashangjainak köszönhetően az SP-280 erősítője sokat tesz azért, hogy a zongorahangok még tökéletesebbek legyenek. Mivel a hangszórók igen nagy hangerővel képesek megszólalni, kisebb helyen a hangszer hangja önmagában, külső PA rendszer csatlakoztatása nélkül is betölti a teret.

Stílusos megjelenés

A Korg SP-250 digitális zongora jellegzetes formavilágát követő SP-280 elődjéhez képest még dizájnosabb megjelenésű. A modern, esztétikus, lekerekített burkolatú hangszer minden stílusú berendezéshez jól illeszkedik. A formatervezők még a hátoldal kialakítására is figyeltek, hiszen tudták, hogy szinpadon a néző a hangszer hátoldalát látja. Az igényes megjelenés cáfolja azt az elképzelést, hogy egy zongorán csak úgy játszhat, ha a háta a falnak van támasztva. Az SP-280 esetében szabadon eldöntheti, hogy hol helyezi el a hangszert. Választhatja a fekete vagy a fehér kivitelt, hogy minél jobban illeszkedjen a szoba hangulatához, színvilágához. Natural Weighted Hammer Action (NH) billentyűzet, mely a valódi akusztikus zongorák játék érzetét kelti .A Natural Weighted Hammer Action (NH, azaz természetes súlyozású, kalapács mechanikás) billentyűzet az akusztikus zongora érzetét kelti. Az alsó regiszterekben a nehezebb, és a magasabb regiszterek felé haladva az egyre könnyebb billentés árnyalt játékot tesz lehetővé, élethűvé, kifejezővé teszi a hangzást.

A Key Touch Control funkció háromféle beállítása meghatározza, hogy a játék dinamikája milyen hatással legyen a kimenetre, így saját játék stílusához, leütés erősségéhez igazíthatja a billentyűzet reakcióit.

Könnyű és ezért könnyen szállítható

Mivel az SP-280-t igen könnyű, ezért bárhol elhelyezheti, bárhova elviheti. Az álvánnyal együtt a súlya nem több, mint 19 kg (ami körülbelül 30%-al kevesebb, mint elődjének, az SP-250-nek a súlya). Könnyű és egyszerűen felszerelhető, új tervezésű állványzat Az erős, fém állvány tartozék. Könnyen felállítható, és biztonságosan tartja a hangszert.

LINE IN és LINE OUT csatlakozók

A LINE IN bemenethez (sztereó mini Jack) hordozható audió lejátszót és más hasonló eszközt csatlakoztathat és hangját az SP-280 hangszóróin keresztül hallgathatja. Mindeközben élőben játszhat a hangszeren. A LINE OUT kimenethez (Jack csatlakozó aljzat) erősítőt és hangszórókat vagy felvételi eszközt csatlakoztathat.

Metronóm

A beépített metronómmal beállíthatja az ütemezést, a tempót és a hangerőt. A ütemek első leütését (az egyet) egy kis csengő hang jelzi.

Touch Control funkció

A háromféle beállítás közül kiválaszthatja, hogy játékának dinamikája milyen hatással legyen a kimenetre.

Pedál effektek

A tartozék Damper pedál Half-Damper pedálként működik, és ez lehetővé teszi, hogy a Damper hatás a pedál lenyomásának megfelelően változzon. Ha további, külön megvásárolható kiegészítő pedált is csatlakoztat (PU-2), a Damper pedál mellett Soft és Sostenuto pedált is használhat. Így összességében - az akusztikus zongorákhoz hasonlóan - három pedált használhat.

MIDI csatlakoztatási lehetőség

Az SP-280 támogatja a MIDI-t, azaz az elektronikus hangszerek és a számítódép közötti Performance adatok egyéges szabványú átvitelét. A MIDI lehetővé teszi, hogy a csatlakoztatott eszközök vezéreljék egymást, valamint hogy az SP-280-t 16 szólamú multi-timbrális hangmodulként használja.

Billentyűzet: 88 billentyű (A0–C8), NH Keyboard (Natural Weighted Hammer Action)
Billentáés kiválasztás: Könnyű, normál, nehéz
Hangmagasság: Transzponálás, finomhangolás
Hang generálás: Stereo Piano System
Maximum polifónia: 120 hang
Hangszínek: 30 (3 bank, egy bankban 10 hangszín); Acoustic Piano x 5, Electric Grand, Electric Piano x 6, Harpsichord, Clavi x 2, Vibraphone, Marimba, Acoustic Guitar, Jazz Organ x 3, Pipe Organ x 3, Strings x 3, Choir 3
Effektek: Brilliance, Reverb és Chorus
Demo dalok: 30 (10 hangszín demo és 20 zongora demo)
Metronóm: Tempó, ütemezés, az ütem egyek kimelése, Sound és Volume szabályzó
Csatlakoztatások: Line Out (L/MONO, R), Line In, MIDI (In, Out), Headphones x 2, Pedal
Erősítő: 2 x 22 W;
Hangszórók: 2 darab ovális (8cm – 12cm)
Pedálok: Damper* *A Half-Pedal működés támogatott vagy egyéb pedál (külön kell megvásárolni)
Szabályzók: Power, Volume, Piano Song, Transpose, Function, Touch, Brilliance, Reverb, Chorus, Bank, Sound x 10, Up, Down, Metronome Tápellátás: DC 19 V, AC adapter (tartozék)
Teljesítmény felvétel: 15W Méretek (szélesség x mélység x magasság): 1,361 × 406 × 785 mm (állvánnyal együtt, a kottatartó nélkül)
Tömeg: 19 kg (állvánnyal együtt, a kottatartó nélkül)
Tartozékok: AC adapter, kottatartó, állvány, és Damper pedál Külön megvásárolható kiegészítő: PU-2 pedál

Korg

Adatlap

Billentyűzet
88 billentyű (A0–C8), NH Keyboard (Natural Weighted Hammer Action)
Polifónia
120 hang
Felvétel
2 szám, 10 dal – max. 90.000 leütés
Demo dalok
30 dal
Csatlakozók
Line Out (L/MONO, R), Line In, MIDI (In, Out), Headphones x 2, Pedal
Hangszínek
30 hang
Billentés Érzékenység
Light+, Light, Normal, Heavy, Heavy+, Off (constant), User
Visszhang
Room, Lounge, Small Hall, Concert Hall, Live Hall, Cathedral
Temperaments
415.3 - 466.2 Hz (adjustable in increments of 0.1 Hz)
Transzponálás
Key Transpose: -6 - +5 (in semitones)

Kapcsolódó termékek

4 hasonló termék: