Schimmel

Schimmel hangszerek kiemelkedő minőségüknek köszönhetően a legkelendőbb német zongorák ! Világszerte nagy népszerűségnek örvendenek , legfőképpen Amerikában, Japánban és Nyugateurópai országokban.

Wilhelm Schimmel, a világ egyik legismertebb zongorakészítője sikereit bátorságának és szenvedélyének köszönheti. 1885-ben alapította meg saját műhelyét Leipzigben. 1927-től fia vette át az üzletet, majd annak székhelyét Braunschweigbe helyezte át amit a mai napig is ott találhatunk. Ők az egyedüliek a német zongoragyártásban ahol az alapítás kezdetétől napjainkig a család tulajdonában van a zongoragyár.

Zongoráiknak nagy sikere van a modern designjuk, fejlett technológiájuk és kiváló hangzásuk miatt. A XX. század közepére Schimmel zongorái lettek a legkeresettebbek Németországban, ez a siker a mai napig töretlen. A siker mögött megbújó titok a vállalat hosszú történelme ellenére megőrzött merészség és innovativitás és a kimagasló minőség áll.
A Schimmelnél csak a legjobb alapanyagokat használják fel a hangszerekhez, s négy generáció tapasztalatai és felhalmozott tudása garantálja a lehető legkiválóbb hangzást. A cég aktív támogatója a zenei oktatásnak és a zenészeknek, valamint világszerte számos koncertterem, operaházak és zenei intézmények Schimmel zongorákkal vannak felszerelve.