Kawai

Koichi Kawai (1886-1955)

Egy soha véget nem érő törekvés tökéletességre..
Majdnem egy évszázaddal ezelőtt Japánban, egy orvosi műszer technikus pianínó építésébe kezdett teljesen egyedül, importált alkatrészekből.
Egy nap, meglepődve látta, hogy a szomszéd fiú egy egyedülálló pedál-hajtású kocsit hajt,mely az első ilyen szerkezet Hamamatsu, Japán útjain. A feltörekvő zongora készítőt annyira lenyűgözte, amikor megtudta, hogy a fiú maga tervezte és építette a kocsit, hogy kérte a fiatalembert, legyen a tanonca. A következő napon a meghívást elfogadta, és egy álom született ..., ahogy a fiatal férfi, Koichi Kawai, egy kocsi készítő fia, kitűzte céljául hogy megépítse első zongoráját. Az ezt követő években felszínre tört Koichi Kawai rendkívüli tehetsége design és az innováció terén. Ő vezette a kutatási és fejlesztési csapatot, amely bevezette hazáját a zongoragyártás világába.
Később ő lett az első japán aki megtervezett és megépített egy komplett zongora mechanikát, szabadalmaztatva terveit és találmányait. Ez egy lenyűgöző kezdet ... de a legnagyobb vívmánya még hátra volt.

Az 1920-as években, a japán zongoragyártás kezdett kudarcokat vallani. A vállalat, amely alkalmazta Koichi-t küzd a fennmaradásért, és egy új vezetés átvette az irányítást az eredeti tulajdonostól. Ekkor történt, hogy Koichi Kawai, aki bízott abban, hogy a kiválóságra törekvés mindig új lehetőségeket hoz, úgy döntött, hogy s saját álma megvalósításába kezd.
És így, 1927-ben elindult a küldetés, amint ő és hét kollégája megalapította a Kawai Hangszer Research Laboratory Hamamatsu-t, Japánban. Együtt, az volt az álmuk, hogy egy napon megépítsék a világ legjobb zongoráját.
A korai évek során sok kihívással találkoztak - a szakképzett mesterek hiánya, folyamatos harc a minőségi anyagok felkutatásáért, és a fejletlen kereskedői hálózat a potenciális ügyfelek megszólításához. Mégis, a megalapított cég virágzott.
Az ötvenes évek elejére, Kawai több mint 500 főt foglalkoztatott és 1500 zongorát termelt évente - és Koichi Kawai megkapta a rangos "Kék Szalag" érmet a japán császártól, így lett az első ember a hangszer iparban aki ilyen magas kitüntetésben részesült.
Alapítása után negyed évszázaddal a vállalat bevezette alapjaiba a kiválóságot és odaadást, ami motiválta és inspirálta az elkövetkezendő évtizedek generációit.

Shigeru Kawai (1922-2006) A hang amit az egész világ körül hallani

Koichi Kawai 1955 októberében,70 évesen hirtelen meghalt. A vezetést a 33 éves Shigeru Kawai vette át aki bevezette a családi céget modern gyártás birodalmába.
A japán gazdaság fellendülőben volt és Shigeru előre látta a gyors növekedés lehetőségét a hangszer iparban. Azt helyesen felismerte, hogy a vállalat nem tudott tovább a hagyományos "csak kézi munka" termelési módszerre hagyatkozni, és kielégíteni az egyre növekvő keresletet. Hitt benne, hogy a jövő a kézi kivitelezés és a legfinomabb technológia egyesítésében rejlik. Ezért Shigeru két új gyár építésébe kezdett, egy fafeldolgozó üzem, a másik egy zongora összeszerelő üzem mely a cég első modern gyártósora lett.
Kawai termelési képesség és gyártási szakértelem terén is kimagasló növekedést ért el az ezt követő években. Ezután Shigeru arra kezdett összpontosítani, hogyan lehet elősegíteni a zongora piaci keresettségét. Abban a hitben, hogy kulcs a hangszereladásokhoz a zenei oktatásban rejlik, megalapította a Kawai Zeneiskolák hálózatát,és mivel ezek az iskolák jól képzett oktatókat kívántak,szintén megalapította a Kawai Zeneakadémiát valamint a technikusok képzéséért felelős Kawai Piano Technical Center-t.
Végül, hogy a Kawai üzenetét továbbítsa az emberekhez, egyedi és személyes értékesítést ösztönző programot dolgozott ki mely a zenei oktatás egészét a zongora tanulásra vetítette le. Az 1960-as években, Kawai már majdnem 2000 házhoz érkező ügynököt foglalkoztatott, és több mint 300.000 ember vett részt Kawai zeneiskolák működtetésében, egész Japánban.
Miután a hazai üzlet szilárd alapokon állt, Shigeru a világ felé fordult, hogy Kawai hangja valóban az egész világon hallható legyen. Kész volt megfelelni a világméretű keresletnek és Shigeru 1963-ban elindította a Kawai America-t... Majd ezt követte a Kawai Europe, Kawai Kanada, Kawai Ausztrália és Kawai Ázsia. És így ma, a Kawai elismert márka a világ összes piacán.

Hirotaka Kawai –az örökség fennmarad!

1989-ben a cég elnökségét Shigeru fia, Hirotaka Kawai vette át. Hirotaka ígéretet tett , hogy követi az "elkötelezettség a kiválóság irányában" elvet, melyet apja és a nagyapja megalkotott . Hivatali ideje korai szakaszában, mint elnök, Hirotaka több tízmillió dollárt fektetett be a gyártási folyamat során használt fejlett robotika kifejlesztésébe.
Aztán először a cég történetében Kawai amerikai gyártási folyamatok elindítására létrehozta a Kawai America-t, később 1991-ban az ázsiai gyártási folyamatokat kiterjesztve a Kawai Mlaysia-t.
Később, ő felügyelte és vezette be a Kawai nemzetközileg is elismert RX széria -Artist zongorák kifejlesztését.
És legújabban, ő , hogy tovább erősítse a Kawai világméretű gyártási jelenlétét , létrehozta a Karawan – t, a "Kawai japán gyártó létesítményét" melyet Indonéziában épített aprólékos gondossággal, hogy fenntartsák és állandósítsák a cég szigorú minőségi követelményeit.