Kedves szülők, leendő zongoristák!


Gondolataimat szeretném megosztani azokkal a szülőkkel, akik gyermekük részére zongora tanuláshoz az első hangszerüket készülnek megvásárolni.

Első kérdés, ami felvetődik Önökben, hogy digitális vagy akusztikus hangszert válasszanak? Az akusztikus hangszer létjogosultságát sohasem szabad megkérdőjelezni, de rengeteg érv szólhat egy jó minőségű digitális pianínó mellett is. Zongoratanárok ma már támogatják a digitális pianínókat, de csak abban az esetben, ha billentés tekintetében megfelel a minőségi elvárásoknak.


Digitális pianínó vásárlása esetén elsődleges szempont a billentés minősége, és mint zongora hogyan szólal meg! Mennyi hangszínt és egyéb funkciót tud a hangszer az másodlagos dolog és ennek a zongoratanulás szempontjából nincs jelentősége. Gondoljunk bele a legegyszerűbb digitális pianínót egy hagyományos zongorával összehasonlítva is mennyi plusz funkció áll rendelkezésünkre.


Akusztikus zongora vagy pianínó esetében szintén a mechanika minősége a meghatározó! Használt hangszerek vásárlásánál érdemes körültekintőnek lenni hisz a több évtizedes pianínók mechanikája javarészt elhasználódott és elavult így fenntartásuk éves viszonylatban komoly költségekkel járhat.

Gyakran teszik fel a szülök azt a kérdést nekem, hogy mi lesz a hangszerrel ha már nem tanul a gyermekünk zongorázni. Több mint tíz éves zenetanári pályafutásom tapasztalata, hogy a fiatalok hosszú évekig, évtizedekig fognak ragaszkodni a hangszerükhöz! Majd ha már nem is játszanak napi rendszerességgel a hangszer szeretete és a zenélés életük részévé fog válni!

Önök most egy felelősség teljes döntés előtt állnak, hisz gyermekük jövőjét a zenetanulás meghatározhatja!

Amennyiben lehetőségük van, látogassanak el bemutatótermünkbe akár a zongoratanárukkal együtt és személyesen is győződjenek meg az általunk kínált hangszerek minőségéről!

Bármilyen kérdésük felmerül, örömmel állok rendelkezésükre!

 

Rák Csaba