Milyen hangszert válasszunk gyermekünknek?

list Kategória: Tanácsok Dátum:

Ha nincs otthon zongora és a gyermekben buzog a tanulási kedv,nincs mese hangszert kell venni! Az elmúlt években a szülők ilyenkor kaptak heveny idegrohamot meglátván az akusztikus és digitális zongorák magas árait. Szerencsére ma már ez nincs így. Mindenki megtalálhatja az fenntebb említett pénztárcához igazodó zongorát árban, legyen az akusztikus vagy digitális.

Kedves Szülők, Kedves Gyerekek! Kezdődik a tanév, kezdődik a tanulás!

A mai nap tudatosult bennem, hogy a nyakunkon az iskola kezdés. Gondolom nem vagyok egyedül evvel a gondolattal. A szülők országszerte gondterhelten összevonják szemöldöküket hogyan is legyen. Ám ha ez a probléma még zongora tanulás kezdésével, folytatásával párosul.......hát nem egyszerűbb a helyzet. Ha szerencsés a szituáció van hangszer a kezdéshez, folytatáshoz, ha nincs akkor bonyolultabb a dolog. A tanuláshoz szerencsére iskola van bőségesen jobbnál jobb tanárokkal, úgyhogy ez nem jelenthet gondot. Az interneten pillanatok alatt megtalálható a lakóhelyhez legközelebbi zeneiskola ahol elkezdheti gyermekünk a zenei tanulmányait. A gyakorlás némely zeneiskolákban megoldható azonban a sok az eszkimó kevés a fóka effekt működhet, és a gyermek zongora nélkül marad. Akiknek ezek a lehetőségek nem megfelelőek azok a magántanári adat bázist lapozhatják fel. Itt is nagy a felhozatal avval az előnnyel, hogy némely kolléga házhoz is megy tanítani. Természetesen ez utóbbi lehetőség kényelmesebb de csak akkor működik ha van otthon hangszer.

Ebben a pillanatban elérkeztünk az egyik legfontosabb kérdéshez, jelesül mi a helyzet a pénztárcánkban? Ha nincs otthon zongora és a gyermekben buzog a tanulási kedv,nincs mese hangszert kell venni! Az elmúlt években a szülők ilyenkor kaptak heveny idegrohamot meglátván az akusztikus és digitális zongorák magas árait. Szerencsére ma már ez nincs így. Mindenki megtalálhatja az fenntebb említett pénztárcához igazodó zongorát árban, legyen az akusztikus vagy digitális.

Figyelembe kell venni a zongora vásárlásnál a lakóhely adottságait. Ha a gyerek szobája kicsi akkor pianínó vagy egy digitális zongora javallott. A digitális zongora mellett szól az az érv, hogy mivel ezek a hangszerek két fülhallgató kimenettel rendelkeznek a gyakorlás és az esetleges lakáson történő tanítás is néma csendben történik. A szomszédok hálásak lesznek!

A másik érv a digitális zongora mellett az, hogy a billentésük (ami sokáig a klasszikus zongoratanárok ellenszenvét váltotta ki) az elmúlt években drasztikusan javult olyannyira, hogy már kaphatóak fa billentyűzettel kalapács mechanikával ellátott digitális zongorák amik tökéletes modellezik az akusztikus zongorák érzetét. Nem véletlen, hogy a nagy digitális zongora gyártók egyre több klasszikus zongoraművésszel klasszikus darabokkal mutatattják be a hangszereiket.

Persze ha a pénztárca engedi vehetünk értéktartóbb pianínót vagy zongorát. Jóval több törődést kívánnak gondolok a páratartalom betartására, a negyed évenkénti hangolásra, viszont egy akusztikus zongora vásárlásakor egy új családtag érkezik a lakásba.

Regály György

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December

Új fiók létrehozása