Yamaha B-1

Yamaha B-1

1 775 700 Ft
Áfával Szállítási határidő 2-12 hét
Kivitel

Yamaha B1 pianínó

  • Magaság 109 cm
  • Súly: 207 kg
  • 88 billentyű
  • Yamaha mechanika
  • Silent piano technológia

Garancia

36 HÓNAP

Forgalmazó

MAGYAR

Szállítás

INGYEN

Természetes szépség

Egy zongora sokkal több, mint pusztán egy hangszer. Életed részévé válik és jó választás esetén akár végig is kísérhet életed során.

Száz év felhalmozódott tudása jelenik meg az egyik legmegfizethetőbb zongoránkban. És mindez nem ment a minőség rovására. Nem kellett kompromisszumokat kötni sem az anyag, sem a munka minőségében. Egyszerűen sikerült elkészítenünk egy alacsonyabb árfekvésű, ugyanakkor teljes értékű Yamaha zongorát.

Az ÚJ Yamaha b szériás zongora megbízható és alacsony a fenntartása is. Minden hangszer a legoptimálisabb állapotban, a legszigorúbb minőségi ellenőrzés után kerül ki gyárunkból felkészítve arra, hogy egy egész életen át szolgáljon, akár egy családi házban, lakásban, akár egy intézményben.

A "b" szériás hangszerek, az összes Yamaha zongorához hasonlóan a különleges, természetes szépség megtestesítői, melyek ötvözik a művészetet, szakértelmet és technológiát: igazi boldogság játszani rajtuk vagy birtokolni őket.

Az új családtag.

A Yamaha jól ismert filozófiája újraértelmezi a b1 hangszerhez kapcsolódó "érték" fogalmát. Kisebb versenytársainál előnyösebb áron, mégis minden szempontból megőrizve a Yamaha minőséget, a b1 lehetőséget teremt egy új Yamaha zongora vásárlásához hihetetlen kedvező áron.

Billentyűzet

A Yamaha a billentyûzetet is saját gyárában készíti. A Yamaha b sorozatú zongoráinak billentyûi lucfenyõbõl készülnek. A Yamaha zongorákhoz használt faanyag elõször 6-24 hónapig természetes közegben szárad, majd a Yamaha számítógép vezérelt szárítókamráiba kerül. Mivel a zongora billentyûinek legnagyobb része nincs lefestve, a Yamaha billentyûk megjelenésén jól érvényesül a szárítás és érlelés folyamata. A folyamatnak köszönhetõ, hogy a billentyûk nem érzékenyek a hõmérséklet és a páratartalom változásaira.

Mechanika

A zongora mechanikának bírnia kell a folyamatos igénybevételt, illetve a hõmérséklet és a páratartalom változásainak is ellen kell állnia. A Yamaha a juhar - mint fõ alapanyag - saját fejlesztésû szárítási és ragasztási technológiájának köszönhetõen a mechanika precíz és tartós. Mind az 5500 mechanikát alkotó alkatrész házon belül készül. A Yamaha által kifejlesztett gépekkel roppant pontosság érhetõ el. A mechanika furatainak tûréshatára, például, 0,05 milliméternél is kevesebb. A Yamaha volt az elsõ cég a világon, melynek központi síne alumíniumból készült. Mivel az alumínium nagy mértékben képes ellenállni a deformálódásnak és nem hat rá a hõmérséklet változás sem, ez a kalapács ütésének eltérését a minimálisra csökkenti.

Hangzószekrény

A szintén Yamaha gyártmányú b1 hangszekrénynél a rétegelt fenyõ alapot lucfenyõvel vonják be. Nagyon tartós és nem hajlamos a repedésre. Ez a megoldás ellenáll a változó környezeti hatásoknak és az anyag sok-sok éven keresztül megõrzi kedvezõ tulajdonságát, a több rétegbõl készült hangszekrény hangzás különbségei a hangkeltés során kiegyenlítõdnek.

Öntvénykeret

A Yamaha azon kevés zongoragyárak közé tartozik, mely saját gyárában állítja elõ öntvénykereteit. Az öntõmûhely Iwatában található. Az összes b sorozatú öntvénykeretben érvényesülnek a különleges V-Pro módszer elõnyös tulajdonságai. A V-Pro öntés módszer során az öntõformát egy mûanyag réteg és a vákuum tartja össze, mely a száraz homokba hozzák létre. A hagyományos öntvénykeret készítés módszeréhez képest a V-Pro módszerrel készített öntvénykeretek pontosabbak és minõségben megbízhatóbbak. A Yamaha ezt a megoldást a zongora gyártáshoz fejlesztette ki.

Hangoló tüske

A Yamaha az összes b-sorozatú modelljénél a húrtartó részeket is saját gyárában készíti el. A húrtartó részek több réteg juharfából készültek, mely különösen erõs stabilitást biztosít a hangoló tüskék számára. A tökéletesen kiszáradt húrtartó rész rétegeit pontosan 90°-ban speciális ragasztóval rögzítik, így akadályozzák meg az anyag csavarodását, összehúzodását a tartós használat és stabil hangolás érdekében.

A Yamaha a hangoló tüskéit is saját gyárában készíti. A Yamaha hangolótüskéi speciális, nagyon kemény acélból készülnek, annak érdekében hogy ellenállóak legyenek a húrok feszítõ erejének. A rozsdásodás megakadályozásához az összes hangoló tüske nikkel bevonatot kapott. A Yamaha saját gyártmányú speciális gyártósorán a menetes hangolótüskék 0.02 milliméter pontossággal készülnek. A nagy pontosság a stabil hangolás miatt szükséges. A belépõszintû modellektõl a koncert zongorákig a Yamaha hangolótüskéi a pontos hangolás és kiváló hang érdekében rendkívül stabilak.

Hátsó merevítők


A b-sorozat Yamaha által készített hátsó tartóelemeit két további sarok rögzítõvel láttuk el. A hagyományos zongora készítés során nemkívánatos rezgések alakulnak ki a sarokpontokban. A Yamaha sarok rögzítõ idomai megakadályozzák ezeknek a rezgéseknek a kialakulását. A pianínók esetében a Yamaha speciális támasz technikájával rögzíti a sarok merevítõket a fa kerethez. A speciális támasz (parquet post) minimalizálja a hang sarok részeiben a bizonyos nemkívánatos frekvenciák felerõsõdését, így a hangszer egyenletesen hosszú lecsengéssel szólal meg. A speciális parquet támaszték egy olyan oldal támaszokból és blokkokból álló alap szerkezet, melynek minden oldalát felragasztott fa erõsíti meg.

Húrlábak

Az összes b sorozat húrlábjait a Yamaha készíti. A kemény bükkfa stabilitást és optimalizált hangzást biztosít. A húrlábakat úgy tervezték, hogy a húrok rezgését tökéletesen képesek legyenek továbbadni. A hang kialakítását nagy mértékben befolyásolja a magas és mély húrlábak alakja és elhelyezése. Minden b sorozatú zongora egyedileg tervezett formával és beállítással rendelkezik. A pianínó kis mérete ellenére elegendõ helyet kell biztosítani a húrok számára. Ez úgy érhetõ el, ha a húrlábat a hangszekrény szélére helyezik. Viszont a rezgések átadása érdekében a húrlábnak a hangszekrényen belül középre kell kerülnie. Ezeknek az ellentmondó követelményeknek a megoldásaként a húrláb alsó része a hangszekrény belseje felé, a felsõ része, ahol a húrokkal érintkezik, pedig kifelé van fordítva. Minden b sorozatú modell rendelkezik egy túlnyúló basszus húrlábbal és a b3 egy túlnyúló magas húrlábbal.

Zongorahúrok

A Yamaha Indonézia gyárában használt (acél) zongora húrokat egy megbízható, szakértõ japán beszállító biztosítja. A b sorozatú hangszerekben is az elõkelõ és híres U sorozatunk modelljeivel megegyezõ acélhúrok találhatóak. A Yamaha b sorozatú hangszerei számára a basszushúrokat a saját gyárában készíti. A basszushúrokat jól képzett szakemberek kézzel készítik. Az alapanyagot kiváló minõségû acél képezi, melyet rézzel vonnak be. A Yamaha a pontosság és a megbízhatóság érdekében egy olyan gépet fejlesztett ki, mely állandó feszességen tartja az acélhúrt a tekercselés folyamata alatt. A basszushúrok készítése rendkívüli szakértelmet igényel, a húrokat egyedileg tekercselik az adott zongora hangzásához igazodva.

Kalapács

A Yamaha a világ azon kevés zongoragyártóihoz tartozik, mely saját maga gyártja az összes kalapácsot. A legjobb minõségû kalapácsok készítése érdekében gondosan kiválasztott anyagokat és speciális Yamaha fejlesztésû gépeket alkalmaznak. A kalapács mérete és alakja, valamint a filc anyag rugalmassága, keménysége és sûrûsége minden egyes modell esetében különbözõ, az adott modellhez igazított. A szakirányú filcgyárakkal együttmûködve a Yamaha szigorú minõségi szabványokat állapított meg a kalapácsokon használandó filcek keménységére és vastagságára vonatkozóan. A Yamaha kalapácsokat úgy tervezik, hogy azok optimálisan egészítsék ki minden egyes modell formatervezését és képesek legyenek állandó szinten biztosítani az elérni kívánt hangerõ szintet. A filc anyag keménységére és vastagságára vonatkozó szigorú Yamaha szabványok biztosítják a filc tartósságát és ellenállóképességét a környezeti hõmérséklet és páratartalom változásaival szemben.

Az ábrázolt színek és felületek eltérhetnek a termékek színeitől és felületeitől

Adatlap

Billentyűzet
88 billentyű,felületük: Acrylic Resin (fehér) Phenolic Resin with Wooden Filler (fekete)
Pedálok
Shift, Muffler, Damper
Színek
Fekete magasfényű
Magasság
109 cm
Szélesség
148 cm
Mélység
54 cm
Súly
174 kg
Kalapács
b Series Special
Hátsó merevítők
4

Specifikus hivatkozások

ean13
4957812485838

Jelenleg nincs vásárlói vélemény.

chat Hozzászólások (0)
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.

Új fiók létrehozása